Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Ohlupujete vy Petříku, první, kdo v novodobých dějinách píchl do muslimského, vosího hnízda byl Brežněv v roce 1979, když vtrhl se svou armádou do Afghanistánu, který nakonec skončil jako "sovětský Vietnam". Zároveň shodou náhod se v témže roce v Iráku dostal k moci Husajn a aby toho nebylo málo, jako na potvoru vedle v Íránu taky v tomtéž roce radikální muslim Chomejní. Husajn se stejně jako Brežněv bál, aby se mu radikální islám nepřelil k němu, tak taky o rok později zaútočil. A už to jelo. 2 miliony mrtvých v Afghanistánu, plus 10 milionů uprchlých to je nezanedbatelná základna pro vznik Al-Kájdy, stejně tak jako milion mrtvých v Íránsko-irácké válce plus další uprchlí. Do toho roku 1979 byli muslimové celkem v klidu a v pohodě. Díky tomuhle si řekli že komunisti či imperialisti, všechno to jsou stejní bezvěrci, zabíjející naše lidi a tak všem vyhlásili svatou válku. Samozřejmě že už dřív mysleli na ovládnutí světa, ale tenhle rok, 1979 jim jen dal ten počáteční důvod a "omluvu" svých dalších a stále se stupňujících výpadů a násilností až do dnes....

9 3
možnosti
MS

Patrně máte na mysli toho Husajna, který byl v roce 1979 "přítelem" USA proti Chomejnímu.

Jednou je to přítel, jednou je to nepřítel, jak se USA hodí.

6 1
možnosti
JS

...ach jo.

Koukám, že ani Vy ty kluky nenecháte v klidu spát.

A je buřt, jestli byli nebo nebyli hrdinové. Jsou pryč a nikdo už je nevrátí.

A to by si měl každý uvědomit. Že oni tady někomu chybí. A když se příbuzní náhodou dočtou tu horu frází, které se všude omílají, jak si myslíte (nejen Vy), že jim bude?

Omlouvám se Vám, že jste to teď "vyfasoval" za všechny, kdo už o tom napsali, ale teď ve mě trošku bouchly saze...

14 0
možnosti
Foto

Pokud by média mlčela, nebo alespoň napsala pravdu, mlčel bych.

Média z jejich smrti udělala mediální "cirkus", že to tak musím napsat.

Tak, na to pouze reaguji po svém.

Od toho snad blogy jsou...

A snad si můj blog přečte někdo z těch, kteří chtějí jít do této naprosto nesmyslné války. Potom tento můj článek bude mít i nějaký smysl.

6 9
možnosti
PU

P16e12t92r 90U83h10e44r

7. 8. 2018 14:21

Tak ještěže tu máme nejchytřejšího petříka, který sám z Boskovic jen tak od stolu v kuchyni píše o problému, kterým se zabývají a snaží se ho vyřešit stovky lidí.

petříku, nevím, co zde ještě děláš. Jdi a zabouchej v Bruselu na dveře centrály NATO. Nabídni jim své skvělé služby, rady, pomoc a zkušenosti, které jsi získal sbíráním afghánských známek. Jdi a zařiď světový mír, protože ty jsi ten pravý a jediný. Jsi vyvolený. Ty bys měl být dalším z Avengerů, petříku. O tobě se budou brzy točit filmy v Bollywoodu. Celé Boskovice a přilehlý vesmír budou pyšné na svého superhrdinu, co dokáže zachránit svět od válek.

19 3
možnosti
Foto

K mému článku jinak nic?

2 0
možnosti
GH

Souhlasim s Vasim blogerm...o zivote v Afghanistanu doporucuji roman od Rudyarda Kiplinga, KIm...docetl jsem se zde, ze to byl oblibeny roman Allana Dullese a snad zemrel s tim romanem v ruce.

3 1
možnosti
Foto

Ten román mám, psychologii a uvažování Afghánců vystihuje perfektně.

Sbírám totiž cokoliv, co vyjde o Afghánistánu.

2 1
možnosti
VS

Vy přesně ukazujete až na jaké dno se dá padnout.Rv

14 2
možnosti
Foto

Že byste alespoň zkusil moje argumenty vyvrátit?

4 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik