Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88i30ř93í 45V41e69l72e21k

23. 8. 2018 10:52

Pane Petříku děkuji. Nikde v mainstreamu jsem jakékoliv souvislosti ani nezahlédl. Má-li někdo dojem, že se snažíte napadat pozůstalé, nedá se nic dělat. Někde jsem nedávno četl, že naše společnost je hluboce rozdělená. Na ty, co přebírají informace České televize a na ty, co používají selský rozum.

0 0
možnosti
Foto

Mainstream neustále do omrzení opakuje stále totéž, jak naši vojáci bojují proti rozšíření afghánského terorismu do Evropy.

Zajímavé, že za 17 let války s Talibanem má nyní Taliban pod kontrolou více oblastí, než před rokem 2001.

A dodnes není známé, jak dopadly boje v Ghazní, které nedávno Taliban napadl ze všech 4 stran více než s 1.000 bojovníky. Američané přece pomocí satelitů musí mít přesun tak velkých jednotek pod kontrolou.

Ale ono je to jasné. Tyto přesuny probíhají stejným způsobem jako koncem roku 1841, kdy se do Kábulu přesouvali Akbarovi bojovníci jako obchodníci a kočovníci Britům přímo před nosem.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za odkaz, zajímavé R^

1 0
možnosti

P31e92t29r 61U58h79e27r

9. 8. 2018 13:39

Podíval jsem se na stránku mise.army.cz a přečetl si vzkazy jak od nezúčastněných lidí, tak i od rodinných příslušníků dalších vojáků z misí. Jsou tam pozitivní a povzbuzující zprávy od ostatních. Jen pár hlupců, co si potřebují nahonit ego a karmu, píší podobné bludy jako ty, petříku...

1 2
možnosti
Foto

Teď jsem četla ten příměr pana Preslera a odpusťe že se vyjadřuji mimo vlákno, ale je to k podstatě článku tak jak ho pochopil nejen pan Presler ale i já.

Rozdíl mezi tím dělníkem který zemřel při práci díky autonehodě a těmi vojáky je skutečně v tom že oni šli do nebezpečí smrti vědomě. Právě to je to hrdinství. Stejně jako u těch Hasičů.

Co se týká pohnutek - i já osobně mám raději Hasiče - tam to skutečně nezávisí na politice.

Ale vojáci i policisté principiálně chrání zájmy naší země - a tak jim to označení skutečně patří. A jak je tak znám (a znám osobně jak Hasiče tak vojáky a policajty i záchranáře) ve výkonu své práce nechávají politiku stranou a jednají podle rozkazu.

Znám i pár těch kteří z jednotek odešli pro nespokojenost s velením. Nikdy by si ovšem nedovolili nerespektovat rozkaz i když si soukromě myslí něco jiného. Mají to tak nastavené.

Třeba já bych tuhle práci dělat nemohla.

0 0
možnosti
Foto

Naši vojáci nasazení v Afghánistánu nechrání zájmy naší země ani principiálně ani neprincipiálně.

Zkuste najít odpověď v mém článku.

2 2
možnosti
Foto

Pan Petřík není člověk , to je Bůh. Jednou mu v Boskovicích postaví pomník. Přijde ale jezevčík , zvedne Nožičku , vyčurá se a už ani Větvička tam neporoste.;-D

8 1
možnosti

A to má být vtipné?

1 1
možnosti

Já bych řekl, že hrdinou je ten, kdo vykoná něco chvályhodného nad rámec svého povolání.

A ani není nutné, aby při tom zemřel.

Pokud při výkonu své služby zemře policista, hasič, voják, je to jistě tragické pro nejbližší a velmi smutné vůbec, ale nemyslím si, že je to hrdinství.

5 0
možnosti

Každá koruna dobrá, zvláště když už bylo třeba před rozchodem pro odloučení...

1 3
možnosti

P30e62t53r 62U78h56e35r

8. 8. 2018 8:38

Koukám, že na pětikorunu jste zralá vy...

1 1
možnosti
Foto

Rv V oblasti kolem strategické základny Bagrám operuje svržený Talibán, teroristická organizace Hakkání, teroristická organizace Hizbí Islámí Gulbuddín, Islámské hnutí z Uzbekistánu, Laškare Taíba z Pakistánu a je i podezření, že tam pracují operativci AL- Kádii. Část vojáků hlídá základnu a část vojáku provádí operace proti teroristům.

1 3
možnosti
Foto

Gulbudína Hekmatjára si přece Američané přímo vypěstovali jeho podporou, když bojoval proti Sovětským vojskům.

Jak je možné, že najednou patří k našim nepřátelům, kteří zabíjejí naše vojáky?

3 0
možnosti

Vcelku výstižný článek, v podstatě pouze potvrzující fakt že patrolami okolo vojenské základny ještě nikdo nikdy žádného nepřítele neporazil.

https://zpravy.idnes.cz/afghanistan-bagram-cesti-vojaci-smrt-sebevrazedny-atentatnik-p6p-/zahranicni.aspx?c=A180807_152626_zahranicni_pmk

4 2
možnosti

K zamyšlení.

--------------------

Byli to vojáci poslaní rozkazem do zahraničí.

Teď, když jsou mrtví, stali se z nich hrdinové.

Před smrtí to hrdinové nebyli? Co udělali tak moc statečného, že se najednou hrdiny stali?

A co ostatní žijící vojáci i civilní zaměstnanci? Jsou hrdinové, nebo ne?

A kdo je to vlastně hrdina?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hrdina

?

6 5
možnosti
Foto

Žádný rozkaz ze zahraničí nepřišel. Dne 13. října 2003 Rada bezpečnosti OSN jednohlasně schválila rozšíření působnosti ISAF na zbytku území Afghánistánu. Souhlas vyslovila i Ruská federace. V Afganistánů působí armády 29 zemí a jedná o 12 500 vojáků, kteří zejména provádějí v této zemi výcvik, poradenství a podporu afghánských ozbrojených sil.

4 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik