Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Tak takový výsledek musí budit u některých "kolegů" blogerů závist!

.

17.10.2018 v 11:50 | Karma článku: 38.72 | Přečteno: 1687 |

.

Marná sláva, když někdo umí psát, tak žádné upřednostňování nepotřebuje.

Zasloužená karma.

:-)R^

3 1
možnosti
Foto

Ještě více se mi líbí, že příspěvky čte i pan Trizuljak, ale jako správný "komunistobijecký hrdina" má odvahu pouze plusovat či mínusovat.

3 0
možnosti
JL

Pan Petrik pouze zopakoval co jsme mohli cist po leta, tedy nazor Rudeho Prava na vietnaamskou valku a oficialni pohled SSSR. Americky novinar p. Petrikem zmineny nebyl jediny kdo popsal zazitky US vojaku z vietnamske valky. V soucasnosti kdy kazdy ma volny pristup na internet si muzem precist i nazory jine. US vojaky taky zpovidal Douglas Pike, o zminem masakru V My Lai a jinych, komunisty spachanych, o tech ovsem p. Petrik nepise. Tedy kdo ma zajem muze si vyhledat toto:

https:/ /quora.com/What-were-some-massacres-and-war-crimes-commited

Dozvite se v nich o jednotlivyh komunistickych masakrech s obrazkovou ilustraci. Npr. v stejne dobe jako US masakr v My Lai komuniste spachali masakr v Dak Sonu kde montagnarskou vesnici komuniste znicili raketometometnou palbou a prezivzi byli plamenomety upaleni. Na miste bylo nalezeno 224 seskvarenych tel. Za ofenzivy svatku Tet komuniste povrazdili 6000 civilistu. Byla to valka a ve valce nikdy nepacha ukrutnosti jenom jedna strana.

Ukrutnosti popsane p. Trizuljakem se vsak daly leta po valce, kdy se komuniste uz meli absolutni moc a nemeli zapotrebi si takto absolutni moc udrzovat. Rudy teror se nedal za bojovych okolnosti kdy lide za extremnich okolnosti ztraci soudnost. Co komuniste pachali byl statostranou kontrolovany, predem naplanovany teror za dohledu sovetskych poradcu. Teror pachany za ucelem prinutit a udrzet lidi v absolutni poslusnosti. Rekl p. Petrikuv panbu, Lenin: "ucelem teroru je terorizovat".

13 1
možnosti
AR

To je teda něco. Pan Petřík píše o zvěrstvech Američanů a dá si do blogu odkaz na masakr v Hue, kde "hrdinní a Američany zákeřně napadení" Severovietnamci zmasakrovali tisíce civilistů, včetně mučení, znásilňování a pohřbívání zaživa. Vím, že Američani mají na svědomí spoustu zla, ale za Hue je zodpovědný Severní Vietnam. Takže pan Petřík tenhle blog buď od někoho bez přečtení opsal, nebo je mentálně hendikepovaný, nebo to napsal schválně a pak je to nebezpečný člověk.

12 1
možnosti
Foto

Ano, ani západní demokracie není bez chyb a je jisté, že dochází k zneužití vojenské síly a umírají civilisté.... Je s podivem, že jste nezmínil Sarkozyho a Kadáfího. Zásadním rozdílem mezi komunismem a demokracií je to, že v demokracii je často pachatel zločinů proti lidskosti potrestán, kdežto v komunismu by jste za takovejhle článek skončil v některých časech za katrem, v jiných na šibenici. A ano, u pohrobků komunismu jako je Putinovské Rusko, by se našla nějaká jiná cesta, jak Vás umlčet.

8 1
možnosti

V Rusku posílají do vězení i za nevhodné připomínky paktu Molotov-Ribbentrop jako spojenectví Stalina a Hitlera.

7 0
možnosti
JL

Pěkný retro článek. V Kolbence by měl čestné místo hned vedle píchaček a vyznamenaných předáků socialistické práce.

9 1
možnosti
Foto

Nejprve k článku pana Trizuljaka. Psal o zločinech komunismu a jako příklad si vybral Slánského! Tak jsem mu do diskuze napsal, že Slánský doplatil na to, co sám pomáhal rozpoutat, ale když je ho panu Trizuljakovi líto, tak i mně a Slánskému by se měl postavit pomník. Myslel jsem, že skupina kolem pana Trizuljaka (zvláště doktor Vodvářka) pochopí, že jde o ironii, ale nestalo se tak. Doktor dokonce hřímal, co jako jsem zač, že chci stavět Slánskému pomník. Teprve pak připsal pan Trizuljak druhou část, kde se proti Slánskému vymezil. Tolik o této sortě lidí.

K článku a diskuzi u pana Petříka. Doporučuji si přečíst slavnou a hlavně skvělou knihu Grahama Greena Tichý Američan. Jde sice o beletrii, ale autor v Saigonu skutečně žil v době, kdy se ve Vietnamu angažovali Francouzi. Je to vskutku neotřelý a objektivní pohled na tehdejší situaci, předcházející angažmá Američanů.

Ke zdejší diskuzi. Klasika, odpůrci se snaží dehonestovat osobu autora, aniž by reagovali na konkrétní fakta, nastíněná v článku. Ptám se jich tedy:

1) Je nepravda, že Američani ve Vietnamu pozabíjeli sta tisíce civilistů a nepoužívali chemické zbraně typu Agent Orange?

2) Je nepravda, že Američané podporovali Sadáma ve válce s Iránem a dodávali mu veškeré typy zbraní? Je nepravda, že se v Íráku po americké invazi nenalezly žádné chemické zbraně, které k ní byly záminkou?

3) Je nepravda, že takzvané Arabské jaro, podporované "demokracií" přineslo totální rozvrat stabilních režimů v Libyi, Egyptě a Sýrii a že zapříčinilo nástup Islámského státu?

Přiznávám, že dopředu očekávám odpovědi typu žvásty, odkazy na Severní Koreu, osobní útoky na moji osobu včetně toho, že jsem si vůbec dovolil tyto jednoduché otázky položit. Jen argumentů se nedočkám, přitom bych je uvítal, jak by to v normální diskuzi mělo chodit. Pánové Braun, Valíček, Matuška, Švadlenka a spol. mi tento můj dojem, vzniklý na základě jejich příspěvků třeba vyvrátí.

Předem jim děkuji.

9 0
možnosti
Foto

Neberte jméno demonovo nadarmo

2 2
možnosti
Foto

Žvásty. Rozdíl je v tom ze zločiny kterých se dopouštěli vojáci ze západu byly zverejnovany, vyšetřovaný a většinou i potrestany. Naproti tomu zločiny Rudé armady na civilistech během druhé války a nejen německých, v Madarsku, Angole , Afghánistánu i zločiny rudých poradců v Koreji či vietnamu o těch se nesmělo ani pipnout.

12 3
možnosti
Foto

A jak to, že o nich víte?

4 5
možnosti
MV

Víte, čemu se říká posedlost?

6 1
možnosti
Foto

Na to se zeptejte pana Trizuljaka.

Já jsem v podstatě reagoval na jeho blog, protože v diskusi všechny moje příspěvky smazal.

2 1
možnosti
Foto

Rád bych tu paní někdy potkal. Tu zapadni demokracii. Já si dosud naivně myslel že konflikty vedou státy a lidé. Diky panu autorovi jsem vyveden z omylu. Na vině je obstarozni zřejmě zlostna baba západní demokracie

3 1
možnosti
Foto

Hlavně že takto pojal první světovou válku už TGM ve Světové revoluci.

2 2
možnosti
SN

:-)....Pane autore.....píchl jste do vosího hnízda! Ideologicky vyhraněné nepřesvědčíte, to je marné! Gratuluji k čtenosti i karmě. Velmi výživná diskuse, národ je opravdu rozdělen! R^R^R^

5 3
možnosti

Jak tak koukám, tak mu spíše ideologicky vyhranění a nepřesvědčitelní jedinci, jako jste vy, píší lichotky.

11 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik