Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

J36i40ř37í 81W58a56l20t95e50r

17. 10. 2018 14:45

Stačí se podívat kousek vedle-do Koreje. Životní úroveň í a stav společnosti v té Petříkově, Rozsívalově a podobných, v komunistické Severní. A srovnat to s tou pod zločinnou nadvládou USA - Jižní;-D

11 2
možnosti

Tam se ještě Jižní Koreu podařilo před komunisty uhájit, ale za 15 let dorostla nová generace, poblázněná pacifismem a naivními levicovými ideály. A její silný odpor pak donutil USA z Vietnamu se stáhnout, i když vlastně vyhrály. Vietcong byl na konci války zcela zdecimován, poslední ofenzíva Severního Vietnamu odražena a šlo jenom o to, zajistit, aby zůstal Jižní Vietnam samostatný.

5 1
možnosti
MD

Poslednim trendem ceske mody je kritika komunistu, tedy paradoxne tech, kteri tady az na par naivnich vyjimek u soustruhu neexistovali. A nejvice modne odenymi jsou ti, jez si dob socialismu hojne uzivali a ted si kupuji odpustky.

Nerekl bych, ze s podobnym clankem na tema opakovane selhavani zapadni civilizace budete mit uspech. Zadny clovek jako jedinec ci spolecnost lidi neradi vzpominaji svych selhani a neuspechu. Ale uz sama americka spolecnost je v mnohych pripadech vuci sobe kritictejsi jako jeji cesky obdivovatel s konskymi klapkami na ocich.

5 1
možnosti

Oni si členové KSČ neříkali komunisté?

5 0
možnosti
Foto

K15a45r49e70l 84C27a98c10h

17. 10. 2018 14:26

Války vyvolávané velmocemi mají málo společného s ideologickým zaměřením té které velmoci, ale většinou jde o pouhé velmocenské zájmy. Ať jde o udržení sféry vlivu, nebo o strategický zájem, či zájem ekonomických elit ovládajících tu kterou velmoc. Každá velmoc se takto chová a nebude tomu jinak i v budoucnosti. Abychom se tu kvůli tomu nálepkovali, je úplná hloupost. Na velmocenskou politiku vždy doplácejí ti malí a slabí. Naše republika letos slaví 100 let trvání. Za tu dobu byla dvakrát okupována cizími armádami. Ani jednou se neodvážila bránit se vojensky. V obou případech vědělo politické vedení státu dopředu, že ke vpádu cizí armády dojde. V obou případech si čelní představitelé státu mysleli, že útok odvrátí vyjednáváním (Beneš, Dubček), což bylo velmi naivní. Z původní republiky již máme jen půlku. Slováci budou slavit 100 let trvání své republiky až za hodně dlouho (otázka je, které datum si za vznik svého státu vyberou? " Veď za Tisa bolo dobre " - říkal tatínek mého kamaráda.). Zločiny, které jsou páchány na vlastním obyvatelstvu té které země, souvisí s možností zneužití silových složek a justice k prosazování zájmových a politických cílů. V každé společnosti se to děje, jde jen o míru v jaké se to děje. Děje se to i dnes u nás, jen míra je daleko menší, než v některých letech vlády jedné strany. Ale jsou lidé, kteří by o tom mohli dlouho hovořit. Všechno je v lidech. Ti, co mají sklony páchat zvěrstva, je páchat budou, jakmile se jim dostane pocitu, že je mohou páchat beztrestně. Válečný stav je pro to ideální příležitostí.

7 0
možnosti
VS

V roce 1954 rozhodlo vedení komunistické strany o sjednocení Vietnamu a to třeba i vojensky. V té době ze severního komunistického Vietnamu odešlo na jih přes milion Vietnamců, včetně těch které tam komunisti poslali jako pátou kolonu. V podstatě se dá říci, že napadli suverénní stát. Masakry které byly z obou stran mají počátek v komunistické doktríně a komunistické invazi. Tam je ten počátek a ne rok 1964.

12 0
možnosti
JN

J60o87s37e97f 94N93i53k85l

17. 10. 2018 14:28

...nezapomněl jste uvést také úlohu Francie v letech 1946-54...

3 0
možnosti
JN

J58o51s27e19f 34N52i87k30l

17. 10. 2018 13:54

panu Petříkovi karmaR^...všem pochybovačům ještě doporučuji knihu amerického novináře Marka Lane "Rozhovory s Američany", ve které líčí prostřednictvím výpovědí amerických vojáků, jakých zvěstev se Američané ve Vietnamu dopouštěli...je možné, že i z vědeckých knihoven tato kniha "zmizela" a to kvůli zrůdnostem, které jsou v ní popisovány......

4 4
možnosti
Foto

Po této knize jsem též pátral a skutečně odevšad zmizela.

Ještě si dobře vzpomínám na Laneovy rozhovory s americkými vojáky, které na pokračování zveřejňovalo tehdejší Rudé právo.

2 5
možnosti
Foto

R^naprostý souhlas-popírat co spáchaly USA za posledních pár desetiletí by mělo být posuzováno jako popírání holokaustu

7 6
možnosti
Foto

Díky, jsem stejného názoru R^

4 2
možnosti
DR

To samozřejmě není jen problém pana Trizuljaka ale kompletně celé té slavné místní protiruské čtyřky.

Jinak v tom výčtu toho samozřejmě chybí víc. Z těch nejznámějších věcí kromě již zmíněného Iráku především Libye a v současnosti Sýrie. Tam tomu oficiálnímu tlachání o tom jak západní koalice tůůůze bojuje proti Daesh taky spousta hlupáků uvěřila.

6 4
možnosti
Foto

Přesně tak,

Těch zločinů západní demokracie je tolik, že je to na více blogů.

A podle výše mojí karmy a výše karmy pana Trizuljaka je vidět, že naše občany více trápí zločiny západní demokracie, než zločiny komunismu.

2 3
možnosti
RC

Agresi?

Nebyl to náhodou komunist.Severní Vietnam, kdo chtěl exportovat komunismus do Jižního Vietnamu, čímž vyvolal zásah USA?

Ano, Američané skutečně bohužel občas zmasakrovali I civilisty, ovšem co prováděl Vietkong s pomocí S.Vietnamu, to bylo z jejich hlediska normální.

Kdyby si amer.novináři zajeli jenom kousek od Saigonu, veškerá i oprávněná kritika USA z jejich strany by brzy vzala za své, jaké hrůzy komunist.partyzáni dělali na civilistech a v četnosti.

Ale pro p.Petříka je to samozřejmě pod jeho rozlišovací schopnosti.

11 3
možnosti
Foto

Proč se Američané pletli do občanské války? Do jejich občanské války se jim také nikdo nepletl.

Zločiny, které Američané páchali ve Vietnamu pomohly komunistům ve Vietnamu k moci.

4 6
možnosti
MS

Stejně tak můžete vyčítat Německu Hitlera a jeho NSDAP. Na rozdíl od české komunistické strany, byla NSDAP zrušena a Německo se svou minulostí dávno vyrovnalo. Stejně jako USA s válkou ve Vietnamu. Nebo jste snad někde zaznamenal, že svou účast v tomto válečném konfliktu USA dodnes obhajují?

8 2
možnosti
Foto

USA se vyrovnalo s Válkou ve Vietnamu?

Jak?

Tím, že v nedávné době vojensky napadli řadu jiných států?

4 6
možnosti
KK

Neznám pana Petříka, ale z blogů, které píše je zřejmé, že bude velký podporovatel komunistů. To je jeho věc a jeho boj. Ačkoliv nechápu co na tom režimu může být pro něj tak přitažlivé. Nicméně pravdou je, že od toho co se ve Vietnamu se i mnozí občané USA distancují.

7 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik