Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Válka ve Vietnamu nebyla úplně nejlepší, na druhou stranu si nelze nepoložit otázku, proč vlastně komunistický režim neochránil vlastní občany před napadením západní demokracií? Není toho schopen nebo je mu to jedno? Máme nějakou opačnou zkušenost? Totiž že nějaký komunistický režim napadl západní demokracii a ta se neubránila? A čím by to tak mohlo být? Nebo se komunistické režimy vyčerpají tím, že týrají vlastní občany a na ochranu vnější bezpečnosti už nemají kapacitu?

2 1
možnosti
Foto

Ale ve Vietnamu komunistický režim dokázal ochránit svoje občany před západní demokracií.

Dokonce porazil největší voejsnkou mocnost na světě USA.

2 1
možnosti
Foto

Co se týká týrání vlastních občanů, tak na to je západní demokracie ještě větší kanón, kdy si volí do čela Organizace pro lidská práva Saúdskou Arábii, kde vládne středověký totalitní systém, daleko horší než ten komunistický a kde panovník posílá vražedná komanda, aby umučila nepohodlného novináře dokonce na ambasádě v cizí zemi, což nemá ve světě obdoby.

2 0
možnosti

Západní demokracie do čela Organizace pro lidská práva určitě nevolily Saúdskou Arábii. Problém je, že nedemokratické státy mají v OSN většinu, takže může dojít i k takovým bizarnostem.

3 0
možnosti
Foto

Pokud západní demokracie nemá v OSN ani právo poradního hlasu a rozhodují tam nedemokratické státy, tak k čemu taková organizace je?

1 0
možnosti

Dobrá otázka. Ale vy byste fakt chtěl, aby v OSN měly hlavní slovo jenom některé státy a ostatní je musely poslouchat?

3 0
možnosti

Ve Vietnamu komunistický režim Severního Vietnamu ohrožoval nekomunistický Jižní Vietnam. O to v té válce šlo.

4 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik