Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

opět demagogie non plus ultra

19 3
možnosti
Foto

Pane Matuško,

Vy schvalujete vyznamenání bratrů Mašínů?

2 0
možnosti
JL

Ten článek, je přesně v intencích rudého komisaře, soudruha Skály.;-D

15 2
možnosti
Foto

I soudruh Skála má vyšší morální úroveň než zastánci bratrů Mašínů.

3 9
možnosti
JK

Po nástupu komunistů byl rodině Mašínů zabaven veškerý majetek a začátkem 50. let musela celá rodina opustit Poděbrady a přestěhovat se do polorozbořeného objektu v obci Činěves. Synové nesměli studovat. To všechno jako zločinná komunistická pomsta za to, že jejich statečný otec byl v nekomunistickém odboji. Teprve až po tomhle vzali zbraně do ruky. Nemuselo se to stát.

19 0
možnosti
Foto

Ono to tak nebylo.

Zdena Mašínová st. jako vdova po válečném hrdinovi dostala vilu, ale po problémech s jejími syny Ctiradem a Josefem (mimo jiné vykradli jako nezletilí muzeum zbraní v Poděbradech) byla z této vily vystěhovaná. Po únoru 1948 se stala členkou KSČ, kde byla cca rok a půl a Ctirad s Josefem Mašínem se snažili dostat do komunistické armády, jenže nebyli přijati.

A jejich ideovým vůdcem byl bratr jejich matky Ctibor Novák, který po válce v létě roku 1945 dal zastřelit sudetské Němce bratry Haukeovy ve věku 14 a 16 let za útěk z pracoviště.

Opravdu odbojáři, jak se patří...

3 3
možnosti
Foto

Tomu jakým způsobem byli Mašínové vedeni k chápání vlasti, cti a služby k ní, to Vy nedokážete pochopit. Pevně věřím, že jejich otec utekl oprátce od Vašich milovaných komunistů jen tím, že dřív stanul před popravčí četou za nacistů. Píšete pěkný, tučný písmenka, ale stejně, šetřete čas, jsou věci které prostě pochopit nemůžete.

12 2
možnosti
Foto

Můj článek je úplně o něčem jiném

1 1
možnosti
MM

Vaše články, v zájmu zachování duševního zdraví už nečtu, ale zaujal mě titulek. Mám tedy dotaz, čím se soudruh Ondráček zasloužil metál "Za vlast a za svobodu"? 8-o

14 0
možnosti
Foto

Ten metál je zřejmě provokací, ale můj blog je o něčem jiném.

Jestli jste si nevšiml, nikde neobhajuji udělení tohoto metálu Zdeňku Ondráčkovi.

3 0
možnosti
Foto

P79e27t62r 53O79m51e71l45k80a

22. 10. 2018 11:45

Mašínové se možná dopustili zločinu, ale to co tady na lidech napáchali komunisté je s tím nesouměřitelné. Nedokážu si představit, že by v Německu někdo oficiálně vyznamenal bývalého příslušníka SS za jeho zásluhy pro vlast. Vy ale nechcete jako všichni komunisté pochopit, že nejde o to, že Ondráček byl na Národní. Tady jde o to, jak k tomu přistupuje dnes. Vy a vám podobní se prostě nezměníte nikdy.

15 1
možnosti
Foto

Když je vyznamenaný komunista, který žádné zločiny v padesátých letech nepáchal a byl pouze příslušníkem zásahové jednotky, tak je zle. Vyznamenání pachatelů loupežných vražd je však podle novodobé "demokratické morálky" v pořádku.

A o tom můj blog je.

3 7
možnosti
Foto

Mašíni nejvíce vadili a vadí komunistům. A obhajovat vyznamenání komunisty za mlácení obuškem může zase jen komunista. Autor dokazuje, že ti, co se ke své víře stydí veřejně přihlásit, jsou podstatně horší než ti, co tu stranickou knížku aspoň ukazují veřejně a nestydí se ke svému uvažování přiznat.

7 3
možnosti
Foto

Pane Flaško,

ale činy bratrů Mašínů, které zde obhajujete, jsou nesrovnatelně horší, než činy Zdeňka Ondráčka, to znamená, že jste na podstatně nižší morální úrovni než komunista Zdeněk Ondráček.

2 6
možnosti
JH

Tentokrát zásadní nesouhlas.Tentokrát opravdu demagogické. Na Václaváku mě několikrát tihle obuškáři rozháněli, ale měl jsem úplně jiný starosti nežli si ukládat do paměti jejich ksichty, abych dokázal po letech svědčit...:-)

Ale hlavně, za jaké to vlastně šíření svobody tenhle Ondráček dostal metál?

15 1
možnosti
Foto

Tak naprosto výjimečně s Vámi souhlasím. Tohle jste vyjádřil přesně.

10 0
možnosti
Foto

P. S. Máte v článku chybu, soudruhu Petříku. Ondráček nebyl v roce 1989 policistou, ale ezembákem.

7 0
možnosti
Foto

S dovolením si tento Váš článek vypůjčím, až budu potřebovat nezpochybnitelnou ukázku obsahu pojmu demagogie.

9 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik