Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P55e16t76r 92T70o77m81e34k

6. 1. 2019 22:41

Pod každým vaším blogem se o tom stále pane Petříku přesvědčuji. Vy nejste slušný člověk. Jako důkaz mně slouží vaše křivé diskusní příspěvky níže.

3 0
možnosti
Foto

Ukažte mi konkrétně, pane Tomku, v čem se mýlím.

1 0
možnosti

J92o26s43e18f 24P61o86t70r

6. 1. 2019 20:30

Nic není černobílé, ani Ukrajina pod vládou Sovětského svazu.

Dovolil bych si uvést dvě vyprávění od mých známých.

První byl Ukrajinec. V době uměle vyvolaného ukrajinského hladomoru, Stalin všude postavil hlídky Rudé armády. Malé děti z vesnice se odvážily pod rouškou noci jít na pole, aby vyškrabali ze země pár namrzlých brambor. Hlídka Rudé armády je postřílela.

Druhý zážitek mi vyprávěl náš montér, pracující v Krivém Rogu (tenkrát tam naši budovali nějakou obrovskou fabriku). Při chůzi po ulici ho surově a agresivně napadla starší žena. Vyčítala mu, že je Čech a že v 1947 jim sebrali většinu úrody a obilí v rámci internacionální pomoci vyvezli do ČSR a v důsledku toho celá její rodina vymřela hlady

Mimochodem Krivij Rig je právě to město, o kterém se nedávno mluvilo v souvislosti s partnerkou Babiše jr.

1 1
možnosti

P81e14t55r 45T11o83m13e44k

6. 1. 2019 22:38

To ale pan Petřík nerad slyší. On ty rusáky tak miluje...

3 0
možnosti
Foto

Spojili bychom se i s ďáblem, jen kdyby byl proti Putinovi.

5 0
možnosti
Foto

Stačí, že se západní demokracie proti Putinovi spojila s neonacisty a teroristy.

3 0
možnosti

Vaše názory mi připomínají "politické školení mužstva" z období komunistické totality. Mašínové se postavili komunistům v době největšího teroru. Měli na to právo a byli to hrdinové. Proto působí na komunisty dodnes jako červený hadr na býka. Je to asi kruté, ale příslušník SNB v období komunistického teroru padesátých let nemůže být "obyčejný nevinný člověk". Banderovce nechte Ukrajincům a nepodsouvejte povrchní polopravdy a lži. Historie není tak jednoduchá a černobílá.

14 2
možnosti
Foto

Komunistů bylo před rokem 1989 nějakých 1,7 milionů.

Pokud schvalujete hrdinné vraždy bratrů Mašínů, tak mi vysvětlete, proč nezačali svojí matkou, nebo si nevyhlédli komunistického spisovatele Milana Kunderu. Ani jejich matka, ani Milan Kundera podle Vašeho soudu nemohli být "obyčejní nevinní lidé."

A Banderovce nechme Ukrajincům stejně jako nás Britové a Francouzi v Mnichově 1938 nechali Hitlerovi.

2 8
možnosti
Foto

Pane Petříku v jednom diskusním příspěvku jste uvedl, cituji: "Daleko větší strach mám z radikálních sil v USA, kteří dělají vše pro to, aby Evropu dostali do války s Ruskem. Jen díky mimořádné Putinově rozvážnosti zde zatím nemáme válku. Nevím, jak by na neustálé provokace reagoval radikálnější prezident."

Můžete prosím nějak ty provokace specifikovat?

6 3
možnosti
Foto

Vám nedokáži nic specifikovat.

4 2
možnosti
Foto

Přišel jsem, četl jsem, a dím: Dokonalá bramboračka. Logicky. Proč?

Protože svět je bramboračka. Mašínové jsou pro mne bramboračka se všemi pro a proti. Válečné konflikty samy že své podstaty přinášejí zdrcující množství utrpení, z nichž mnohá se stala, aniž by je někdo plánoval. Došlo k nim, protože mašinérie pak žije svým vlastním životem, setrvačností a sledem událostí, v nichž jedna generuje druhou. Desetiletí se pak vedou spory, kdo byl hrdina a kdo zločinec, přestože je nepřeberně osudů, událostí, příběhů a rozporuplných skutečností, které nikdy nebude možno označit ani jako bílé ani jako černé.

Vždyť ani mi sami se neshodneme ani v hodnocení naší vlastní minulosti. Nejsme schopni se vypořádat s vlastními pocity viny. Jedni brání bývalé členy KSČ, protože nás chránili před nefungující demokracií, jiní se zastávají jen těch reformních, jiní předstírají , že v té době snili o tržním hospodářství a že jen komunisté a komunisti byli překážkou. Někteří lidé neodpustí nic nikomu, protože nejsou schopni odpustit sami sobě svou tehdejší relativní spokojenost. Jiní dokonce svoji zbabělost. Jistě, rozmanité důvody, případ od případu.

Bandera? Černý nebo bílý? Bílý, šedý i černý. Nijak nezlehčuji snahu se v tom vyznat, hledat odpovědi a pokoušet se to všechno pojmenovat. Ale také se obávám, že utíkáme od reality. Saháme do minulosti často jen proto, abychom něco někomu vyčetli, nějaké postoje, názory.

Vlastně hledáme odpovědi na vztah konkrétních lidí ke konkrétním lidským utrpením.

Ale najít odvahu pojmenovat příčiny utrpení, která jsou více než srovnatelná s těmi z 2. světové války.......Mne by opravdu zajímal vztah dnešních komunistů k brachiálnímu násilí v Číně. Ale nejen komunistů. I našeho presidenta a všech našich poslanců a senátorů. I Donalda Trumpa. I slavné EU. Jenže takové téma je nepopulární. Stejně jako mnohokrát v dějinách lidstva. Co je nám do Židů, co je nám do Evropanů? Co bylo Stalinovi za Wislou do Poláků.......

Co je nám do Číňanů, když kšeft je kš

3 0
možnosti
Foto

Člověk si jen postupně uvědomuje, co vlastně píšete. Například když se opíráte o prohlášení Naděždy Kavalírové, která zemřela před dvěma léty.

3 0
možnosti
Foto

To vyjádření paní Kavalírové je ve Wikipedii u hesla Štěpán Bandera.

0 0
možnosti
Foto

Pane Petříku, nějak se mi pořád nechce věřit tomu co píšete - sám titulek. Vy si fakt myslíte že nějaká západní vláda (stále jste nedefinoval co tím myslíte) podpoří oslavy Hitlera? A pokud ano, budete považovat všechny voliče té příslušné vlády za zločince?

3 0
možnosti
Foto

Kdo by ještě před několika lety věřil, že Ukrajina skončí v občanské válce a Banderovci budou za souhlasu Západu pochodovat Kyjevem?

1 1
možnosti

Pana Petrika nezajimaji priciny odporu Ukrajincu proti at uz nemeckym a predtim i pozdeji sovetskym okupantum. Kdyz pominu staletou a nasilnou podrizenost Ukrajiny ruskym carum, po Leninove puci v "rijnu" 1917, tento zvanil vyhlasil heslo o "pravu narodu na sebeurceni az do sameho odtrzeni" . Toho okamzite vyuzili Ukrajina a Gruzie a vyhlasili nezavislost uz v lednu 1918, vic nez tri cvrte roku pred nami. Hned na pocatku bolsevickeho rezimu se ukazalo, ze neumi nic jineho nez podle lhat. Misto aby nezavislost dvou novych ztatu respektovali, utopili touhu obou Ukrajincu i Gruzincu v krvi. Tri roky bojovali Ukrajinci (do roku 1922) nez si je dokazli Rusi podmanit.

Tedy kdyby Rusi tehdy v r. 1918, uznali nezavislost Ukrajiny a navazali s ni normalni sousedske vztahy nikdy by nevznikla UPA a Bandera by zustal bezvyznamnym clovekem. To pochopil Gorbacem ktery uznal pravo narodu SSSR na vlastni stat a jeste jim poblahopral. Toto samozrejme nechapou lide jako p. Petrik, byvali clenove SCSP, (mozna se prejmenovali na SCRP) kteri po cely zivot vyznavali zboznou adoraci vseho ruskeho a zatracovali vsechny tomuto se protivicich. Jeste jednou tedy pane Petriku, bez brutalniho, krvaveho potlaceni ukrajinskeho vyhlaseni nezavislosti Ukrajiny po bolsevickem puci, by nebylo Bandery.

7 1
možnosti
Foto

Myslíte že je autor blogu schopen takovéto souvislosti ve své zaslepenosti vůbec vnímat, natož pochopit?

4 1
možnosti
Foto

Ta Ukrajina se vydala takovým prapodivným směrem. Na jedné straně je sympatické, že se snaží začlenit do moderní Evropy, na druhé straně jim při tom ze skříně vypadávají různí nevábně vyhlížející kostlivci z dob tvrdých pogromů

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5076191,00.html

Celkový dojem: rozporuplný :-/

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS