Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

V časech II. světové války, dobře informovaný Západ ignoroval sovětská zvěrstva v Katyni, v případě Ukrajiny teď jede podle stejného vzorečku...

Tomu svinstvu se říká politika!

4 1
možnosti
Foto

R^lidi zapomínají dějiny se pozvolna přepisují a falšují a vrazi bývají nakonec oslavování-není to v lidských dějinách poprvé-bohužel-hlavně že Bůh je spravedlivý a milosrdný a miluje všechny své děti- a ač nás jeho syn už před 2000 let spasil a vykoupil svou smrtí- čurbes je tu na zemi pořád stejný:-/

3 2
možnosti
Foto

Nelze pochopit, jak někdo může oslavovat nedostudovaného vysokoškoláka.

0 1
možnosti
Foto

Pan Petřík se ptá, zda může Západ podpořit Banderu, tak je jasné, že tento rebel z výše uvedeného důvodů, i když už nic jiného, nemůže sloužit jako vzor pro dnešní mládež. Snad chceme všichni, aby co nejvíce vysokoškoláků úspěšně dostudovalo. Kdyby pan Bandera dostudoval, tak zcela se začlenil a do žádných řečí by se nedostal. A byl by klid.

0 0
možnosti
Foto

Já jen spíše technicky. 1) Problémy okolo S. Bandery skutečně připomínají situaci okolo skupiny bratří Mašínů. 2) Diskuze a nesouhlasné názory s článkem je O.K., ale vyhrožovat stažením článku na základě neexistujícího bodu kodexu blogera mi zavání dobou minulou a udavačstvím. 3) Bandera byl sice v koncentráku, propuštěn byl však již v roce 1944. 4) Můžeme mít názory na Reflex jakékoli, samozřejmě je spíš prokavárenského typu, nicméně tento článek je zajímavý:

https://www.reflex.cz/clanek/causy/73296/padouch-nebo-hrdina-stepan-bandera-dodnes-rozdeluje-nejen-ukrajinskou-spolecnost.html

3 2
možnosti
Foto

To píše ten pravý, který zde jako první nastolil téma poprav oponentů.

2 1
možnosti
Foto

Vážený pane Vokoune, použiji zde vaši oblíbenou mantru: Tento příspěvek je mimo téma diskuze!

6 1
možnosti
Foto

A jen bych k tomu co jsem psal dodal, že UPA byla ve finále zrazená naprosto všemi, i tím západem, který v nich dlouho živil naděje na další válečný konflikt.

3 0
možnosti
Foto

Nyní to Západ Banderovcům vynahradil.

Války se dočkali a naději na další válečný konflikt u nich Západ stále živí.

2 3
možnosti
Foto

Bandera se v historii neobjevil z ničeho nic, vzhledem ke svému pobytu v koncentračním táboře to asi nebyl moc dobrý Hitlerův kamarád.Zvěrstva v ukrajinsko polských vztazích se táhnou oboustranně mnohem déle do historie...Holým faktem je, že nacionalismus většinou kvete tam kde nemají lidi moc co do úst, tak je snadný jim říct, sice nemáte chleba, ale pořád máte národní hrdost tu vám nikdo nevezme...

Ani nynější vláda neadoruje válečné zločince kteří vraždili civilisty, ale v řadách UPA bylo mraky lidí, kteří bojovali s komunisty ještě v hloubi padesátých let marný boj. A chápu, že se Vám to těžko kousá....

9 0
možnosti
Foto

Hlavně, že se Vám tak dobře "kousají" zločiny Banderovců.

Možná je západní demokracie začne vydávat za hrdinské činy podobně jako u bratrů Mašínů.

Potom se Vám bude "kousat" ještě lépe.

4 3
možnosti
Foto

Pane Petříku, vy Ukrainu a Ukraince nenávidíte. To je ale vaše právo. Já vám mohu dát jen malou radu. Zjistěte si, ve které zemi v Evropě, je dnes nejvíce rostoucí příliv přívrženců nacismu, neonacismu a Hitlera. Nebudu vás trápit. Je to Rusko. Jakkoliv se to může zdát podivné, vzhledem k utrpení, které bývalý Stalinův blízký spojenec Hitler Rusku respektive SSSR přinesl, je to smutný fakt. Stejně jako jsou smutným faktem pochody mladých neonacistů Moskvou, s hákovými kříži a naprostá nečinnost úřadů.

12 2
možnosti
Foto

Pane Braune,

Kde píši, že nenávidím Ukrajinu a Ukrajince?

Proč o mně lžete?

Vám imponují ukrajinští Banderovci, kteří mimo jiných vraždili Židy?

4 6
možnosti
JR

J68a47n 17R14á67ž

5. 1. 2019 18:22

Prohlášení, že heroizace t.zv. Banderovců je vnitřní záležitostí Ukrajiny, s podtextem, že se o to nemáme strat, je stejně absurdní, jako když někdo prohlásí, že vražda Chašukdžího v Turecku je vnitřní záležitostí Saudské Arábie, o kterou není důvod se nějak moc starat. A přitom teror Banderovců se nás dotknul po válce bytostně, neb i u nás byly oběti vraždění band UPA pod vedením Burlaka a mezinárodní odsouzení vraždy toho arabského novináře je pro nás v podstatě "jen" principiální otázkou lidské morálky.

PS. Heroizaci Banderovců už začal bývalý prezident Viktor Juščenko, když v lednu 2010 Stepana Banderu vyznamenal titulem Hrdina Ukrajiny in memoriam.

4 1
možnosti

Autor je mimo komunistickou veri jediným, který zjistil fašismus ve hnutí kolem Bandery. Nacionální byli. Jinak v polském filmu Volyň jsou znázorněny taky zločiny polské podzemní armády?

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik