Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92á74n 48F44i50l12o

24. 1. 2019 3:49

Nuže - ŽÁDNÝ Z Vašich "KRITICKÝCH ZNALCŮ" SE NEPOZASTAVÍ NAD HLOUPOSTÍ TVRZENÍ, že "komunismus nese odpovědnost za 100 milionů mrtvých!

1. Vraždilo se, hromadně, "před komunisty" a vraždí se i po nich, právě s ještě větší intenzitou a nestydatě. Kdo chce důkazy, najde si je ....

2. I kdyby na tom, že "komunismus je stejný jako fašismus" (někteří "znalci" říkají dokonce, že "komunismus je nejhorší") bylo "něco pravdy" .... 1. světová válka: uváděné lidské ztráty "kolem" 20 mil., 2. světová válka: "kolem" 60 mil., .... ANI TO DOHROMADY NEDÁVÁ TĚCH BLÁBOLIVÝCH 100 MILIONŮ!!!! Nebo snad tam, panr Potře & comp. počítáte i ztráty v třicetileté válce, potlačení Spartakovy vzpoury a vyvražďování Vietnamců Američany (na 3 mil.) ve Vietnamské válce, rozpoutané - jak jinak - pod falešnou záminkou? VŠECHNY PROTIKOMUNISTICKÉ ARGUMENTY STOJÍ NA PODOBNÝCH "FAKTECH".

Pravda je překvapivě JEDNODUCHÁ. Již v době, kdy se teprve MYŠLENKA KOMUNISMU RODILA, již jím "znalci" strašili (viz předmluvu k 1. vydání Komunistického manifestu r.1848). Takže: doba trvání - 80? let, doba demagogie plné lží a nenáívisti - cca o sto let více ... A za pomoci NEJSILNĚJŠÍCH FINANCÍ....

A později - boj "proti komunismu" - i za cenu vyvražďování obyvatel!!!!

Nebyli to komunisti, kdo "masově vraždil" ... a i nyní vraždí a svaluje to na odpůrce, aby tím omluvil vojenskou agresi (Jugoslávie, Líbye, Ukrajina .... ).

Důvod - OVLÁDÁNÍ MAS ZA ÚČELEM EKONOMICKÉHO VYTÍŽENÍ.

Z tohoto hlediska, věru, NENÍ VĚTŠÍHO NEPŘÍTELE .... Ještě, aby tak někdo někdy ZAKÁZAL VÁLKY .... !!!!A je jedno, jestli finanční oligarchie, aristokracie, církve či vládci feudálně-otrokářských či "moderních", fašistických systémů.

VŠICHNI V TOM "JEDOU" SPOLEČNĚ, "ruku v ruce", "demokratická" Británie, "ultrademokratické" USA, Saúdská Arábie...... není třeba pokračovat.

Snad si i tuto mojí poznámku Vaši kritici či nekritičtí odpůrci přečtou ...

0 1
možnosti

A proč bych měl číst knížku karierního komunisty, když konečně mohou vycházet knížky renomovaných historiků ? Uvědomte si, že za rok 2017 dostaly církve od státu 1,37 miliardy Kč, tj asi 1 promile státního rozpočtu. A od roku 2030 nedostanou vůbec nic. Co se vrácených majetků týká - s nemovitostmi i lesy církev zachází mnohem lépe než dřívější majitel stát. A pokud v 2000leté historie církve došlo ke zločinům a zneužití moci, je mi to líto. A Vám je líto těch desítek milionů přímých obětí komunistických režimů a zničené životy stamilionů dalších ?

2 0
možnosti
Foto

V jedné detektivce její hrdina vysvětluje, že nelze odhalovat pouze ty velké zločiny, ale také je nutné se zabývat těmi menšími, neb ty vytvářejí vhodnou půdu pro ty větší.

0 1
možnosti

J10o87s15e63f 79P20o86t93r

13. 1. 2019 18:51

Prosím, dotaz na pana Petříka.

pane Petřík, diskutujeme tady, každý máme své stanoviska. Vy vystupujete v duchu ideálů socialismu, proto se na vás obracím s dotazem, na váš názor proč došlo k jeho kolapsu.

V 70. letech jsme slyšeli na každém rohu, socialismus zvítězil na 1/6 světa a teď budeme budovat dále až ke komunismu. O tom, že zvítězil tenkrát nikdo nepochyboval. Komunistické strany měli absolutní moc.

Měly absolutní moc na výkonnou, soudní legislativní sféru.Měly absolutní kontrolu nad majetkem, nad továrnami, zemědělskou půdou, lesy, přírodním bohatstvím. Měli absolutní moc nad silovými složkami, veřejná bezpečnost a její tajné i veřejné složky, lidové milice, měly absolutní moc v armádě, každý důstojník jim musel přísahat věrnost, měly obrovský vliv na výchovu mladých - organizace jako jiskry, pionýři, mládežníci, všichni museli slibovat věrnost socialismu.

Komunistické strany pomocí cenzury také absolutně ovládali veřejné mínění, rozhlas, televizi, tisk, divadla, filmy.

Přitom stačilo jen trochu povolit utažené šrouby a celý absolutní systém se zřítil. Já, když jsem slyšel první Gorbačův projev, tak jsem okamžitě věděl, že to je konec socialismu - a to proto, že jsem prožil r.1968, kdy během pár měsíců se to sesypalo.

Můžete mi říci váš názor, proč když se tak obrovsky se do těch ideálů investovalo, proč ten systém stejně obrovsky, během pár let zkolaboval?

3 0
možnosti

J23o90s89e46f 15P74o66t31r

13. 1. 2019 18:53

Opravuji : samozřejmě "měly"

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že stojí za to, natáhnout sem z jiné diskuse příspěvek bývalého poslance Jaroslava Škárky:

"Pane Petříku, byť považuji církevní restituce za zhovadilost a dnes bych si nafackoval za hlas "pro", ale v tehdejší situaci jsem tak musel hlasovat, tak vás chci upozornit, že ve straně "LIDEM" jsem nikdy nebyl a nemohl jsem tedy za ně ani hlasovat. Jaroslav Škárka"

0 1
možnosti

P20e17t49r 65T13o45m11e90k

13. 1. 2019 14:21

To vám jistě imponuje. Proč by se mělo vracet něco co se ukradlo.

2 0
možnosti
Foto

No, snad se knížka objeví v knihovně. Rád si ji přečtu. I když Grebeníček je ten poslední, koho bych se chtěl nějak zastávat, tak pohled na věc z druhé strany je vždycky k užitku. Zvláště když člověk čte to prskání protistrany, která se svým přístupem až nápadně podobá právě oněm Grebeníčkům, kteří chtěli lidem svého času vnucovat tu svou jedinou pravdu.

7 0
možnosti

Přesně. A co těch prskačů tady je.

1 0
možnosti

P23e26t11r 44T83o15m51e33k

13. 1. 2019 11:24

Styďte se pane Petříku. Styďte se paní Palková. A pro vši informaci, nejsem věřící.

2 1
možnosti
Foto

Za co se máme stydět?

0 0
možnosti

Pokud jste se vcera večer díval na film o Palachovi, jak Vám bylo? Lidé nemusí číst knihu pana Grebenicka, aby se mohli vyjádřit k chování komunistů k věřícím. Lidem stačí vlastní vzpomínky a zkušenosti. Vy s komunisty máte zřejmě zkušenosti dobré a vzpomínky na ně vám dělají radost. Může být. Jsou ale lidé, kteří si po starých časech nestyskaji. Ba naopak

9 0
možnosti
Foto

Film o Palachovi jsem neviděl, takže se nemohu vyjádřit. Ale, protože tu dobu pamatuji, tak se pokusím film někde v databázi najít a podívat se na něj.

A pokud mám mluvit za sebe, tak se mám nyní tak dobře, jak se mi za komunistů nikdy ani nesnilo.

0 0
možnosti
Foto

Grebeníček, pokud to správně chápu nerozumí principu exkomunikace. K té dochází, pokud někdo vědomě a veřejně popře věrouku a základní dogmata katolické církve, co komunisté učinili.Latea sentencie. A dále je exkomunikace za fyzický útok na papeže. Ale už ne za vraždy. Jelikož Hitler a spol nesplnili podmínky pro exkomunikaci, tak exkomunikováni být nemohli. Musela by se kvůli nim měnit pravidla hry. Ale komunisté exkomunikováni být museli. A myslím si, že i chtěli, protože se hlásili k ateismu. Soudruh v tom má trochu chaos, nevím, jak moc má prostudované světové dějiny, ty asi o něco lépe a jak moc pravou církevní dogmatiku. Myslím si, že tu o něco hůře.

1 0
možnosti
Foto

Masovými vraždami a zločiny se nepopírá věrouka a základní dogmata katolické církve?

O to hůře pro katolickou církve, když jí toto nevadí a není to v rozporu s jejím učením.

0 0
možnosti

P47e49t21r 47U38h48e13r

13. 1. 2019 7:41

Rodina Schwarzenbergů byla a je známa svým odmítavým postojem k nacismu a naopak vlasteneckým chováním k Československé republice. Jenže to se petříkovi do krámu nehodí, tak vytáhne tchána.

Grebeníček dál pokračuje ve šlépějích svého otce. Teď už nemůže zavírat a mučit, tak své oponenty likviduje vydáváním pochybných textů.

10 0
možnosti

To jo. Plácá je po hlavě knížkou. ;-D

1 3
možnosti
Foto

Knihu jsem samozřejmě nečetl, protože by mi bylo líto peněz, i kdyby byla zadarmo. Navíc si nechci prznit duševní pohodu četbou názorů osoby, které jsou mi dobře známé. Byla by to ztráta času a zhovadilost...... ostatně stejně, jako čtení tohoto blogu. Žádný přínos, natož výsledek vědeckého bádání, jsem od tohoto soudruha nečekal, zejména když vím motivaci sepsání tohoto veledíla. A že vy to obhajujete? To mne vůbec nepřekvapuje, to vy snad dokonce musíte povinně provádět.

Takže: knihu jsem nečetl a určitě číst nebudu. Grebeníčka kritizovat budu a určit s tím nepřestanu. S čím nespíš přestanu, je četba vašich textů, neboť má vstřícnost a dobrá vůle je zřejmě vyčerpána.

Hezký den.

9 1
možnosti
Foto

Takže jste nečetl knihu ani blog, ale přesto jste se vyjádřil. Mimochodem, přesně o takových je i tento blog.

5 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik