Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Petříku, píšete že Pobaltí obsadila americká armáda. Domníváte se, že je tam proti vůli vlády a tím pádem i proti vůli většiny voličů?

10 0
možnosti
Foto

Vojska SSSR na našem území po roce 1968 byla též se souhlasem tehdejší naší vlády.

1 6
možnosti
Foto

Pane Petříku, píšete že někteří jedinci se nechávají ovlivnit mainstreamovými médii. Myslíte si tedy, že 70% našeho národa je nesvéprávné:

Informace předkládané Českou televizí považují za objektivní a vyvážené více než dvě třetiny obyvatel Česka a více než 70 % ji vnímá jako důvěryhodnou.

Zdroj: https://www.parabola.cz/zpravicky/30357/programova-nabidka-ceske-televize-loni-oslovila-nejvice-divaku/

8 0
možnosti
Foto

S panem Petříkem nemá cenu diskutovat. On má svá oblíbená témata a můžete mu stokrát psát, kdo je Jelena Bondarenková, jaké a čí zájmy hájí a on bude stále si čvaňhat to svoje a tak je to se vším. Žádné argumenty, žádné vysvětlování nemá cenu. Napíše další blog a opět to samé a tak dokola. Mně u něj napadá jeden příměr. Mrtví a blázni nemění svůj názor.

15 0
možnosti

Přesně takový byl i superlhář Olšer...!!

0 0
možnosti

A ještě bychom si mohli zopakovat historické paralely:

1) Na jaře roku 1938 nacistické Německo vojensky obsadilo Rakousko pod záminkou, že Rakousko vždy bylo součástí Německé říše a v samostatném Rakousku trpí miliony Němců. Následně, už po okupaci a dosazení loutkové vlády, proběhlo v Rakousku referendum, které anexi potvrdilo. Na Krymu ruská vojska obsadila vládní budovy, ruští vojáci donutili členy parlamentu odvolat krymskou autonomní vládu, dosadit novou proruskou a vyhlásit referendum. Referendum už nebylo legitimní, protože nebylo umožněno agitovat za zachování Krymu jako součásti Ukrajiny. Také byly odpojeny ukrajinské televizní stanice - vše ještě před referendem, kdy byl Krym stále formálně součástí Ukrajiny. Následné hlasování doprovázely četné podvody a ani podle Putinovy komise pro lidská práva nelze říci, kolik lidí se referenda vlastně zúčastnilo. Zřejmě dopadlo pro odtržení, ale možná pro to nehlasovala ani polovina občanů. Zkrátka anšlus Krymu.

4 0
možnosti

2) V průběhu roku 1938 nacistické Německo vystupňovalo svůj tlak na Československo. Prohlašovalo, že Němci u nás trpí a že mají plné právo být součástí své vlasti. Čeští Němci navrhovali takovou federalizaci, že by československá vláda prakticky ztratila na území Sudet vliv. Hitlerova propaganda vykreslovala Československo jako umělý stát, který není etnicky soudržný a nezaslouží si zachovat. Na podzim 1938 už byl tlak natolik silný, že se zdejší Němci pokusili o povstání. Bylo vedeno říšskoněmeckými důstojníky a účastnili se ho nejenom sudetoněmecké ozbrojené oddíly, které byly vyzbrojeny z Říše (Freikorps), ale také přímo speciální jednotky, které ilegálně přešly hranici. Československé úřady povstání rychle potlačily, ale nacisté byli odhodláni ve své hybridní válce pokračovat dále. Kdo ví, jak by to bylo dopadlo - přišel Mnichov, takže nakonec dostali to, co chtěli, bez boje. Nyní je nám ruskou propagandou vykreslována Ukrajina jako umělý, neživotaschopný stát, který nemá naději na přežití. Ruská propaganda nám lže, že Rusové na Ukrajině trpí. Šíří například lži o tom, že chtěli Ukrajinci zakázat ruštinu. Ruská vláda proto opakuje, že bude zdejší etnické Rusy chránit. Povstání na východě Ukrajiny organizovaly ruské ozbrojené síly. V čele místních milicí vyzbrojených z Ruska stojí ruští důstojníci. Na východě Ukrajiny se do povstání zapojila i přímo ruská armáda.

Co z toho plyne? Putin se chová stejně jako Hitler v roce 1938. To je historický fakt.

7 0
možnosti
Foto

Jaký je rozdíl mezi Kosovem a Krymem, kterým se ohání pan Petřík. Kosovo jako etnicky autonomní republika , kde žilo 98 procent Alnánců ,v rámci Srbska se rozhodlo osamostatnit na základě výsledků referenda bez souhlasu státu, od nějž se oddělilo, a následně bylo uznáno většinou západních zemí. Až potud scénář situace na Krymu a v Kosovu má obdobné rysy, mezi oběma případy ovšem existují zásadní právní a politické rozdíly.Nezávislost Kosova následovala po krvavé válce se Srbskem a dlouhém procesu mezinárodního vyjednávání pod hlavičkou OSN. Zábor Krymu byl proveden cizí mocností – Ruskem a na rozdíl od Kosova referendum proběhlo pod dohledem ruské armády. Spojené státy se sice vojensky vložily do kosovského konfliktu, ne však proto, aby si území uzurpovaly pro sebe, ale na žádost Evropských států, aby zastavili válku a probíhající genocidu civilních obyvatel, když diplomatická jednání nepřinesla žádný výsledek. Navíc Rusové na Krymu netrpěli útlakem ani porušováním lidských práv jako po desetiletí kosovští Albánci v bývalé Jugoslávii.

7 3
možnosti
Foto

Pane Kindle,

prosím, nepište mi sem nesmysly. S 98% Albánců jste se mohl uklepnout (dle údajů na webech jich je 85-88%).

A žádné referendum na území Kosovo neproběhlo. Dle Wikipedie 82 členských států OSN odmítlo Albánské Kosovo doposud uznat. Jen politická organizace USA- mezinárodní soudní dvůr v Haagu v roce 2010 rozhodl, že vyhlášením nezávislosti nebylo porušeno mezinárodní právo.

Ostatní snad nemá smysl jakkoliv komentovat.

3 4
možnosti

Už začátek obsahuje dva bláboly:

1) USA neplánovaly základnu v Sevastopolu, ať už ruští trollové tvrdí cokoli.

2) USA vojensky neobsadily Pobaltí. Naposledy vojensky obsadil Pobaltí Sovětský svaz, a vedlo to ke stejným zvěrstvům, jaká jinde prováděli nacisté. Od té doby už Pobaltí nikdo neobsadil.

Zbytek bude velmi pravděpodobně podobný blábol, jak už znám pana Petříka.

12 0
možnosti
Foto

Ale v Sevastopolu přeci chtěly USA tajně přestavět školu na atomovou základnu! Byli k tomu účelu vycvičeni trpaslíci, aby perfektně mluvili rusky, a pak mohli tajně nahradit původní žactvo.

Je to přeci doloženo finanční podporou jakéhosi amerického námořního spolku, který (falešně) věnoval pár dolarů na opravu té školy. Cha, a teď to máte!

Pan Petřík má vždy pravdu, i když lže, jako když Rudé právo tiskne.

3 3
možnosti
Foto

Nejsem si jistá, zda chápete význam slova hysterie. Debaty u pana Nožičky jsem se účastnila a žádnou hysterii jsem nezaznamenala. A jen tak mimochodem, "henleinovská hysterie" je co ?8-o

6 0
možnosti
MM
VS

Problem autora je, že se nikdy nepokusil nastudovat si pořáně dějiny. V dnešní době je všechno klipové. Nač neco nastudovat, když to píše Franta nebo Pavel. Takhle vznikají trollové či spíše brouci pytlíci. Všechno ví. Všude byli, a od všeho mají klíče!

11 0
možnosti
JN

J28o21s96e75f 31N11i88k39l

11. 3. 2019 16:54

...pane Svobodo, s kterými argumenty uvedenými panem Petříkem nesouhlasíte?...jistě máte jiný názor, ale kvůli tomu ještě nemusíte být brouk pytlík..

2 1
možnosti
JN

J31o57s13e73f 26N52i53k50l

11. 3. 2019 16:45

R^R^R^...bez komentáře...

3 5
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik