Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Pojďme na to logicky. V USA i Rusku žije Homo Sapiens, dokonce i stejně rasy. Obě země chtějí být velmocemi. Obě země bojují u menších zemí o sféru vlivu. V obou zemích se k moci dostávají politici podobným způsobem. V obou zemích mají vliv bohaté skupinky lidí, kteří tlačí na politiky.

Proč si mám tedy vybrat jednu z těch zemí a milovat ji, věřit a zároveň nenávidět tu druhou zemi? Proč by se kterákoliv z těchto velmocí chtěla starat o něco jiného než o SVÉ zájmy? Ano, USA nás ochrání, pokud to bude v jejich zájmu. Rusko nás anektuje, pokud to bude v jejich zájmu. Ale pokud to v zájmu nebude, tak jsme tam, kde jsme byli v 1938.

Nenávist Ruska mi tady přijde jako fanatické náboženství.

4 2
možnosti
Foto

Mám obavy, že USA už nás v podstatě "anektovaly" (ještě nám tady chybí jejich vojáci, ale ti tady zřejmě budou co nevidět, protože novodobých Bilaků je u nás též dost).

Zda by nás znovu anektovalo i Rusko, to nevím, ale SSSR kupodivu naše vojáky nenutil do jejich válek (např. Afghánistán). Zato, jako vazal USA se naši vojáci účastní i jejich válek (Afghánistán) či anexí (Pobaltí).

1 9
možnosti
MK

Když už, pane Petříku, neustále porovnáváte ambice Ruska a USA, dovolte i mně jedno srovnání.

V období studené války okupoval Rusák naši zemi a v téže době měly USA základny v Západním Německu. Na jakém stupni vývoje jsme my a na jakém Němci? Vnímáte ten rozdíl?

10 1
možnosti
Foto

Nepřipadne mi, že jsme na nižším stupni vývoje než Němci.

1 3
možnosti
MS

Že by USA chtěly postavit na Krymu svoji základnu, na to může přijít jen duševně strádající člověk. Byla by to obdobná situace, jako v době kubánské krize, jen v obráceném gardu.:-)

8 3
možnosti
Foto

A co americká vojenská základna Bondsteel na srbském území proti vůli Srbska?

Na to též přišel nějaký duševně strádající člověk, nebo je to fakt?

4 4
možnosti
Foto

J80a34k42u14b 80R44o95t44h

11. 3. 2019 16:06

Když už si mne, Jaryne, bereš do své nevymáchané úst, tak ano, současná "hysterie" nás "rusofobů" je dokonce přesně stejná, jako "hysterie" demokratických Čechoslováků vůči henleinovské propagandě a prasárnám.:-/

Nauč se lépe formulovat, barde. ;-D;-D;-D

8 2
možnosti
PT

P29e83t48r 11T38o29m19e30k

11. 3. 2019 16:01

Kapitalista Petřík už zase miluje okupantské Rusku. Kdy ho to přejde?

9 3
možnosti
PL

P23e80t71r 37L36a96n12g32e26r

11. 3. 2019 15:52

Taky mne ta diskuze pod článkem pana Nožičky překvapila. Nicméně, já bych to nenazval obecnou rusofobní hysterii. Idnes má tisíce diskutérů a tady jde jen o pár umědomělých úderných uřvaných jedinců, kteří se vyskytují v každé době a na každé názorové strane. V současnosti jsou ti, které jste zmínil, naprosto neškodní. Prostě se vyřadí na Internetu. Takoví trollové, kteří by strašně rádi byli Elfy.

3 1
možnosti
PL

P63e84t27r 46L90a98n72g21e86r

11. 3. 2019 15:55

Ještě dodatek. Pěkně jste pane Petříku ty trolly nakrmil svým článkem. Bude výživná diskuze.

2 1
možnosti
Foto

Ve svém přirovnání k Sudetám zaměňujete obě strany. Porovnejte následující.

Je to právě Rusko, které zabralo část Ukrajiny.

Bylo to Německo kdo zabral část Československa.

V Donbasu tvrdí, že patří k Rusku.

V Sudetách tvrdili, že patří k Německu.

Rusko tvrdí, že jim Donbas patří a že mu pomáhají.

Německo tvrdilo, že jim Sudety patří a že jim pomáhají.

Tak co je ke komu blíž?

12 0
možnosti
Foto

Něco, jako referendum na Krymu Vám nic neříká?

Podívejte se na území Kosova, kde si Američané na srbském území postavili proti vůli Srbska vojenskou základnu Bondsteel, jak jsem uvedl v článku.

Albánské Kosovo vzniklo bez referenda za podpory USA a část tohoto území USA násilně obsadily.

4 7
možnosti
Foto

P59e52t29r 21O36m23e34l51k25a

11. 3. 2019 15:40

Nějak v té formě zpracování vašeho článku tonu. :-/

1 0
možnosti
Foto

Nedivte se, je to husté a opojně voňavé.

2 2
možnosti
VH

Stalin, Chruščov, Brežněv...to byli mírumilovné ovečky, kteří nechali zahynout desítky milionů svých lidí během hladomoru, příp. popravit ve vymyšlených procesech...od těch bychom se vážně měli hodně naučit!Rv...a Rusko se NIKDY nezmění...nejlepší je hodně pevná hranice!!!!!

9 2
možnosti
Foto

Mezi Ruskem a námi leží tak dva tři státy.

2 0
možnosti
TJ

Já jsem tedy co do výuky historie absolvovala pouze standardní středoškolské vzdělání, ale pokud si dobře vzpomínám, říkali nám tam, že výsledkem "henleinovské hysterie" bylo, že nás napadlo Německo. Vzhledem k tomu, že se jednalo o hysterii menšiny žijící na českém území (nikoliv o názor obyvatel suverénního státu na další suverénní stát, oddělený hranicí), vyplývá z toho nutně, že v Rusku existuje česká menšina, která prahne tuto velkou zemi vyrvat z kořenů a rozpoutat v ní válku.

Protože nikdo jiný to být nemůže, přeji volyňským Čechům hodně štěstí, byť nemohu nevidět, že ty čtyři pandury, co náš ministr obrany nepochybně proti Rusku vrhne, posledně vyřídila srážka s fabií. Ale když musíš, tak musíš, to je jasné...

4 0
možnosti
Foto

Výsledkem dlouhodobé "henleinovské histerie" byla Mnichovská dohoda. Její vyvrcholení představoval jeden Hitlerův projev, speciálně zaměřený na Beneše.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik