Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aspoň že má ministr Petříček rozum.

Nasazení výhradně letecké síly znemožnilo Slobodanu Miloševičovi uskutečnit úplnou etnickou čistku Kosova. Pozemní operace by si vyžádala nasazení velkého počtu jednotek mezinárodních sil po mnohem delší dobu a za cenu nemalých ztrát s vysokým politickým rizikem pro vlády vysílajících zemí. A naopak, Jugoslávii by dovolila velmi rychle vyhnat zbytek albánského obyvatelstva přes frontu a hranice sousedních států.

Pokud tedy má dnes někdo leteckou operaci Severoatlantické aliance z roku 1999 za chybu, měl by také doplnit svoji představu o tom, jak by se bez ní Evropa postarala o více než dva miliony albánských uprchlíků vyhnaných z Kosova. A také, jak by mezinárodní společenství zabránilo zhroucení hospodářství a politických systémů sousedních států, jako jsou Makedonie, Albánie, Černá hora a nejspíš i další na uprchlické cestě - Bosna a Hercegovina. Protože ty by si s takovým nárazem uprchlíků nikdy neporadily. Projekce pro takový scénář kalkulovaly s až sedmi miliony lidí, kteří by se mohli snažit dostat z území sekundárně zhroucených států. V takovém případě by jejich cesta do Západní Evropy nejspíše vedla i přes Českou republiku.

9 5
možnosti
Foto

K čemu se to vyjadřujete. Jako Čech jste plně spoluodpovědný za etnickou čistku sudetských Němců.

Naštěstí pro vás Miloševič žádnou etnickou čistku neprováděl a ani provádět nemohl, protože Albánci se již vzdálili ze svých domovů.

2 3
možnosti
PB

P36e68t46r 80B80u49r74i41a82n

13. 3. 2019 16:51

Je zajímavé, že exponáti srdceryvně plačící nad údajným humanitárním bombardováním a mávající fotkou poničené budovy srbské televize si už nevzpomínají, že Srbové napadli prakticky každý stát bývalé Jugoslávie, rozpoutali čistky, genocidu, a to se bavíme o statisícech obětí, že drží prvenství v délce obléhání civilistů uzavřených ve městě v novodobých dějinách a že díky nim bylo hromadné znásilňováni přidáno na seznam válečných zločinů.

14 4
možnosti
Foto

Ale zásah NATO mimo území vlastních členských států se stal od té doby pravidlem, Jugoslávie tedy nezůstala výjimkou. Takže o nějakou genocidu NATO nešlo.

2 2
možnosti
PB

P84e27t25r 50B97u66r29i32a35n

13. 3. 2019 16:46

Ani kurzíva, ani litry tučné internetové černě neudělají ze lží objektivní názor. Víc než co jiné mi váš blog připomíná komunistický agitační plakát.

10 5
možnosti
JV

J65i75r13i 49V21r69a25b41e71c

13. 3. 2019 16:43

P. Petříku s p. Palkovou jste samotní jako kůly v plotě.

Rv

6 6
možnosti
Foto

Růst karmy vypovídá o něčem jiném.

3 6
možnosti

Však bombardování Srbska za Českou republiku schválil sám Miloš Zeman...

10 0
možnosti
MM

Už jen ten titulek je lživý !!

Dále jsem už v zájmu zachování duševního zdraví nečetl :-P

17 3
možnosti
Foto

Taky řešení (v dobrém).

0 0
možnosti
Foto

;-DJak tak vidím poskakovat pana Petříka, tak nabývám dojmu, že naše zahraniční politika začíná konečně nabírat správný směrR^

20 2
možnosti
Foto

Pane Matuško,

jste sice už dost starý člověk, ale možná se té války s Ruskem ještě dočkáte.

"Politikové" jako Petříček jsou toho skutečnou zárukou.

2 5
možnosti
Foto

Proč děláte z NATO nepřítele Ruska. Je to totiž naopak Rusko kdo dělá z NATO nepřítele.

NATO jen chrání svoje členy před nebezpečím (také a nejen ze strany Ruska) což je úplně základní poslání celé Aliance.

A jinak, Rusko se samo odpoutalo z těchto struktur, mělo dokonce svého přidělence a spolupracovalo s aliancí na řešeních světových problémů. Po nástupu prezidenta Putina se celá politika Ruska změnila a to je jejich volba - ne naše, tedy Česka nebo NATO, je to volba Ruska.

14 4
možnosti
Foto

Pane Frélichu,

bohužel, vůbec netušíte, která bije. Nesmíte slepě věřit všemu, co řekne naše ČT, ale zajímat se o fakta.

A těch faktů včetně odkazů, které dokládají pravdivost mých údajů, máte v mém článku dost.

4 8
možnosti
MV

ocenil MA a JS za krveproliti? Vy mate fakt dost, pane Petricku

15 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik