Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Komunista káže o bezpráví. To je vážně prekerka.;-D;-D;-D

2 1
možnosti
OT

Pan Petřík tvrdí, že církevní restituce byly nadhodnocené aniž by uvedl jak tedy měla ta suma vypadat. Typické. A Roman Roun, nenávistný bijec za Rusko a za komunisty? No fuj.

9 0
možnosti
Foto

Zhruba jednou tolik.

0 0
možnosti
LS

Přečtěte si §1, odst. 2 zák.č.12/1945 Sb. "Osobám německé a maďarské národnosti, které se aktivně zúčastnily boje za zachování celistvosti a osvobození Československé republiky, se zemědělský majetek podle odstavce 1 nekonfiskuje." a zjistíte, že soud, který rozhodl o vydání majetku v případu bratrů Černockých zřejmě nepostupoval v souladu s platnými právními předpisy. Prohlášení žadadatelky, že se její otec k říšskému občanství nepřihlásil dobrovolně, zcela určitě nebylo a není aktivním bojem za československou republiku.

Vlastnictví každého pozemku, až na nepatrné výjimky, lze dohledat. Chce to ale zkušenost a vůli...

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1945-12

3 0
možnosti
Foto

Zato v komunistickém Československu si všichni byli tak "jistí" svým majetkem ba dokonce i vlastním životem, až to bolelo. Umírali ve vězení a v lágrech a byli bezskrupulózně režimem okrádáni tzv. "z vůle lidu".

12 0
možnosti
LS

Nejsme jako oni... Vy ano?

1 0
možnosti
Foto

Je třeba se rychle zbavit kolektivismu a tím pádem i neustálému nárůstu pozitivního práva, (viz zákaz diskriminace). To, že stát je legalizovaná mafie, ať už pod vedením dřívějších soudruhů, nebo těch dnešních, i když si tak neříkají, zapříčiní vždy to, že mocní, v soutěži se soukromým sektorem, budou vždy ve výhodě, před oprávněnými vlastníky.

0 0
možnosti
PB

Tak na jednom sporném případu majetkové křivdy a jednom neobsloužení ruských zákazníků bagatelizovat komunistické loupeže, to je už hodně silné kafe.

13 0
možnosti
MK

Jenže ta majetková křivda má počátek hned po válce, kdy se nerozhodovalo podle práva. Ostatně Benešovi dekrety byly tak vytvořeny, že byly velice flexibilní a daly se použít skoro na vše.

Mimochodem, protože tehdejší politická sebranka neměla nic na Schwarzenberky, tak přijali speciální zákon, který je zbavil majetku a je hanbou dnešní doby, že dodnes nebyl této rodině vydán celý majetek, ale pouze část.

9 0
možnosti
MK

To je zase taškařice Petříku. Problém nastal u prvního kupce, kdy se nemělo prodávat něco, co nebylo majetkově vyjasněné.

Víš, znám podobný případ, kdy Státní pozemkový fond prodal statek včetně pozemků jedné rodině. Ta to pak prodala jednomu Rakušanovi a ten doplatil na restituce, kdy do dostali potomci sudetských Němců, kteří ovšem žili zde a měli české, předtím československé občanství.

Co se týče toho kolaboranství, jak píšeš, kdo je kolaborantem nerozhodovalo jak se kdo choval za války, ale kolaborantem byl ten, koho tak označili Rudé gardy a komunisté. Co se týče říšského občanství, tak to měl automaticky každý Němec, žijící buď v Sudetech anebo později v Protektorátu. Nebylo to tak, že by se k tomu museli hlásit. Na rozdíl od některých Čechů, kteří si vzpomněli, že mají německé předky a těsně před koncem války zahájili odboj a osmého května vstoupili do Rudých gard a označovali ty, co o jejich činnosti za války věděli, za kolaboranty. A že jich nebylo málo.

10 0
možnosti
DV

D14a58v68i66d 52V14l83k

5. 5. 2019 13:41

Petříkovy nesmysly a nostalgie po sociálismu.RvRvRv

10 1
možnosti
MB

Případ bratrů s autoservisem je čerstvý a není uzavřen. Mj., další ukázka chaosu po komunistech. Pak těžko dohletelný vlastník. Mj., Římské právo bylo jednoduché - Vše, co stojí na mém pozemku - Je majetkem mým ... (Volal soused s divnou stavbou na jeho pozemku) ...

U naši rodiny neplatllo ani to! Zcela naivní jsem si šel koupit prokazatelně majetek vlastní - M2 okolo zásobovací rampy dědka živno. (Čestné slovo), jsem to očekával za symbolickou 1 Kč. Patří k provozovně - Majetek města k ničemu. Úředník mne vyslech a pohroužil se do Katasu map. Rozzářil se, jsa zvolal ! Ha, NAŠE PACLELY, v lukrativním místě! Zde je prodej za 1.600 Kč á m2! Dal jsem s ním lidskou řeč. Byl rozumný - "Já to dle Zákonů nepomohu prodat levně, či dát zadarmo"! Rozumím vám - Dal mi podstatnou slevu. Velice jsem se tak obohatil ! ... :-)

1 0
možnosti
MM

No jo, kdyby tady komunisti přes 40 let nekradli, tak nebylo co řešit.

Dnes je často složité vyhledat původního majitele

15 0
možnosti
Foto

Konkrétní případ je o majetcích po kolaborantech s nacisty a porušení Benešových dekretů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik