Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jasně televize i noviny přednostně komentuji 68rok,ale o napadeni Srbska ani slovo,jasně má to svůj učel

1 1
možnosti
Foto

Země, která byla vždy naším spojencem, a my uděláme takový podraz. Včera pan Vodrážka srovnal srpnové ponížení s ponížením znásilněné ženy. Náš souhlas s bombardováním bych zase přirovnala k tomu, když někdo souhlasí se znásilněním svojí sestry - to je ještě děsivější pocit. Kdyby tam nevznikla ta velká vojenská základna, kdyby nebyly bombardovány i civilní cíle, kdybychom neměli v mysli NATO jako pakt, který rozvrací země už pěkně dlouho, pak by se dalo přemýšlet i o tom, že je tam situace tak strašná, že nic jiného než bomby nepomůže proč by je tam jinak shazovali - tomu snad ale nikdo rozumný věřit nemůže. Dávám karmu a přeji dobrou noc.

4 11
možnosti

Vzdy spojencem?? Ale no tak ... za Rakouska-Uherska to byl nepritel kvuli kteremu zacala 1. sv. valka a od 50. let to byl pro vas komunisty zradce a odpadlik - "Krvavy pes Tito" ...

6 1
možnosti
Foto

Nic jiného než hloupá rudá propaganda. To je hnus, velebnosti. Rv

11 3
možnosti
Foto

Jako odpověď si dovolím natáhnout Vám sem příspěvek pana Řezníka, který je v diskusi níže:

"Tak především nelze vůbec pozitivně hodnotit, útočí-li někdo na lidské emoce použitím citově zabarvených pojmů "ponížení", "hnus", protože tím sleduje něco jiného než objektivní zhodnocení té či oné události. Například mu jde o to, vykreslit dnešní Rusko jako říši zla a Rusy jako zloduchy. A čím větší časový odstup nás dělí od oné události, tím pravděpodobnější je, že dotyčnému jde o její zneužití pro své zástupné cíle. Tím vystavuje daleko horší známku své slušnosti, korektnosti než v případě, kdyby na objekty své zášti zaútočil přímo. Vypovídá to toliko o jeho sklonu k hysterii a o míře jeho nejistoty v kritériích, o chaosu v jeho rozumu a duši".

0 11
možnosti

Domnívám, že srovnávat ty dvě události je trochu křeč. Vůbec nezpochybňuji, že s tím, co se tehdy v bývalé Jugoslávii, potažmo v Kosovu, odehrávalo, žádalo nějakou i silovou akci. Ovšem vytvoření "samostatného" narkostátu a jeho překotné uznávání považuji za chybu. Jsou ale i v EU země, které nejsou tak lokajské a jejich politici mají alespoň v některých okamžicích rovnou páteř. Jednou z nich jsou i Slováci. Integrita jejich zahraniční politiky, na rozdíl od naší, je očividná - neuznali jsme Kosovo, neuznáme ani odtržení Krymu. A můj postoj k těm dvěma událostem? Srpen 1968 považuji za ponížení, za uznání Kosova se stydím.

4 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím,pane Chlumský,toto srovnávat nelze,ale stejně tak nelze zlehčovat zločiny Chorvatů,muslimů a kosovských Albánců v jugoslávské válce.Byť nepopírám,že tuto válku zavinilo srbské vedení,ale vyhlášení Kosova nebylo řešením.Vždyť v jeho čele nestáli o moc lepší lidé než byl Miloševič.A současné Srbsko se chová rozumně.

1 0
možnosti

J56a19r23a 76R50a72n93k

22. 8. 2016 19:12

Zadne humanitarni bombardovani se nekonalo, Srbove se snazili "vybilit", zdecimovat 8.000 lidi a dalsi Rwandu nekdo na okraji Evropy nechtel, ale zkuste zmenit dejiny, doposud jste se snazil sice pilne, ale omylne.Rv

12 4
možnosti
Foto

Srbové se jenom snažili, ale výsledkem bylo na 2000 Srbů mrtvých.

2 4
možnosti

To je ale idiotská otázka.

9 1
možnosti

Ano, je to otázka pana Petříka, Jitko. :-)

7 0
možnosti
Foto

Tak především nelze vůbec pozitivně hodnotit, útočí-li někdo na lidské emoce použitím citově zabarvených pojmů "ponížení", "hnus", protože tím sleduje něco jiného než objektivní zhodnocení té či oné události. Například mu jde o to, vykreslit dnešní Rusko jako říši zla a Rusy jako zloduchy. A čím větší časový odstup nás dělí od oné události, tím pravděpodobnější je, že dotyčnému jde o její zneužití pro své zástupné cíle. Tím vystavuje daleko horší známku své slušnosti, korektnosti než v případě, kdyby na objekty své zášti zaútočil přímo. Vypovídá to toliko o jeho sklonu k hysterii a o míře jeho nejistoty v kritériích, o chaosu v jeho rozumu a duši.

2 5
možnosti

No dnesni putinovske Rusku se te byvale Risi zla (SSSR) blizi - to vsak neznamena, ze vsichni Rusove jsou zlodusi - jen ta banda co jim vladne ... zbytek jsou vice mene obeti ...

9 2
možnosti

Pan Petřík nás tady trošku mystifikuje, jak je jeho dobrým zvykem. Miloševič nebyl zdaleka osvobozen v plném rozsahu obvinění. Zproštěn obvinění byl pouze ze spáchání válečných zločinů v letech 1992-1995 v Bosně. Jinak všechna další obvinění a bylo jich dost samozřejmě platí dál....

12 2
možnosti
Foto

On ani tak nemystifikuje, jako spíš lže. Jak je jeho dobrým zvykem. :-)

17 3
možnosti

To je velmi hloupé srovnání.

13 2
možnosti

Jaky autor, takove srovnani ...

12 2
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik