Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

P78e95t35r 21J15a17r26o53š

15. 12. 2014 13:23

jaj, vy to schytate. takove rouhani :-P

2 2
možnosti
Foto

Pane autore, starejte se raději o své spolusoudruhy, toto téma jde mimo Vaše schopnosti vnímání.

12 4
možnosti
KS

Pane Dvořáku, vy si zase běžte raději hrát s vnoučaty. Nebo jak už jsem vám kdysi radil, běžte psát své autobiografické dílo. Mohlo by se jmenovat třeba Tři vlasy Děda Vševěda.;-D

2 2
možnosti
OK

Pane Petříku, vaše logika je asi stejná, jako kdybychom kněze obvinili, že jsou na stejné straně jako Stalin, protože i on studoval kněžský seminář.

Zkusím vám vysvětlit rozdíl mezi postojem papeže a postojem Zemana:

Zeman odmítá dalajlámu kvůli rozvoji dobrých obchodních vztahů s Čínou.

Papež odmítá setkat se s dalajlámou kvůli špatnému postavení katolíků v Číně.

11 2
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek..dokonale vystihuje skutečnou situaci a nemusím se s tim psát ;-)

5 0
možnosti
JT

Ac to zni paradoxne, tak anexi Tibetu byla lidska prava jeho obyvatel posilena. Z uplne bezpravnych otroku lamaisticke teokracie, se stali obcany komunistickeho statu. Porad nic moc, ale pomohli si.

12 3
možnosti
OK

To anexi neospravedlňuje.

3 1
možnosti
AT

"... zajímavé ...  jak katolický kněz Tomáš Halík .... vyjadřoval pro papeže slova pochopení, když předtím Jan Švejnar dehonestoval našeho prezidenta Miloše Zemana .... "  to jsou ale 2 různé osoby, ne? ;-)

1 0
možnosti
MK

Pro Petříka ne. On je něco jako Olšer. On najde styčné body i tam, kde je filozofický rozpor

5 1
možnosti
MK

Papež se rozhodně na stranu Putlera a Zemana nepostavil. Papež je totiž proti stavění ekonomiky nad člověka. 

A co se týče tibetského marxisty dalajlámy, tak si uvědom si  jednu věc. Čínští katoličtí křesťané jsou jedni z nepronásledovanějších na světě. A to i v dnešní době. A papež nechce zhoršit jejich situaci. Zatímco Zemanovi nešlo o lidská práva a skupinu obyvatel (Tibeťany) hodil přes palubu, tak papež František je neúnavným kritikem porušování lidských práv ve světě, zároveň však má zodpovědnost za 1,2 miliardy katolíků na celém světě. A to, že nepřijal marxistu z Tibetu má ještě jeden důvod. Jde o setkání tří náboženství, které se nazývají Abrahámovská. Prostě zase srovnáváš jablka a hrušky, jen proto, že to je ovoce, ale nejsi schopen si nic zjistit.

10 4
možnosti
Foto

Papež je skutečně neúnavným kritikem porušování lidských práv ve světe.

Na případu Tibetu to konkrétně prokázal, kdy zaujal stejné stanovisko jako Putin a Zeman proti dalajlámovi.

A nikde jsem neslyšel, že by odsoudil americké napadení Srbska či Iráku.

4 5
možnosti
OF

Jo, a kdyby žil dříve a u nás, tak by vstoupil do KSČ. Mohl jste mu dělat ručitele.

No a kdyby Američané neotevřeli  druhou frontu a nepodporovali Rusy tak dneska bydlíte v zemljance na Ukrajině a pěstujete kukuřici.

6 5
možnosti
MM

Ti západní farizejové v čele s USA otevřeli druhou frontu až tehdy, když jim bylo jasné, že Německo se Sovětským svazem podle jejich původní představy vzájemně nevykrvácí a oni nebudou moci přijít a obsadit zemi bez nepřítele. USA a spol. bylo naprosto jedno, kdo vyhraje, chtěli pouze a jen, aby jim kořist padla do rukou bez vlastního přičinění.

A další důvod otevření druhé fronty byla obava, že Rudá armáda ve svém vítězném tažení protáhne Evropou až k Atlantiku a obsadí všechno. Bohužel Rudá armáda se v roce 1945 zastavila v Berlíně. Kdyby to neudělala, byla by Evropa bezproblémový kontinent a vytvořila by protiváhu USA a spol. No nic, vezmeme si poučení a příště budeme chytřejší!

4 7
možnosti
PK

P66a62v89e70l 36K90u30l71a

15. 12. 2014 12:33

To snad abyste se za něho pomodlil, ne ?;-D

2 0
možnosti
JC

Ze strany katolíků, zejména těch bigotnějších, jsou už dlouho vyslovovány silné kritiky proti oficielním kontaktům katolických duchovních s buddhisty a hinduisty a šamany. Jsem rád, že otec František svým rozhodnutím dal signál, že takovéto kontakty mají ustat.

0 0
možnosti
Foto

Dobře, ale co muslimové?

1 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik