Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Nic nového pod sluncem. KSČM, SPD a Petřík jsou zajedno...

11 2
možnosti
VS

Udělené mínusy se dají vysvětlit dvěma způsoby. Buď se hodnotící domnívají, že Petříkovy názory se s postoji KSČM a SPD neshodují, což ale není pravda, nebo se domnívají, že upozornění na názorovou spřízněnost s uvedenými partajemi je něco dehonestujícího.

1 0
možnosti
JH

sprostý podezřelý Babiš, chce vypovídat diplomaty sprostého podezřelého Ruska!Tak trochu sranda, že?

9 0
možnosti
Foto

A premiér Babiš bez důvěry poslanecké sněmovny chce odvolat šéfa GIBSu, protože prý nemá jeho důvěru.

8 2
možnosti
DV

D25a76v94i69d 13V63l82k

26. 3. 2018 14:34

To je ale míchanice. Co má společného rok 1938 s chemickým atentátem v roce 2018?? Dneska jsem právoplatnými členy NATO a stojíme za svými spojenci, pokud je ohrožuje třeba Rusko. Musíme držet spolu, protože lidé jako Vy pracující v zájmu Ruska se nás snaží rozdělit a rozeštvat a chtěli by, abychom zase skončili v ruském područí jako jejich gubernie. Já bejt šéf Bisky, tak si Vás proklepnu Petříku. Mám takový pocit, že Vy jednáte proti zájmům České republiky, když Vás tak občas čtu. Navíc to patrně děláte z přesvědčení.RvRvRv

19 4
možnosti
JH

Já bejt Vlkem, tak bych si proklepnul i další zdejší týpky:-)

5 0
možnosti
Foto

No ano, pan Petřík nikdy nezklame. Jakmile se někdo dotkne jeho milovaného Ruska, okamžitě to od něho pěkně slízne, byť by to byl i dosud oblíbený Andrej Babiš.

Mohu částečně souhlasit snad jen s poslední větou článku. Ani mně by příliš nevadilo, kdyby Andrej Babiš byl vyhoštěn na Slovensko a Tomio Okamura do Japonska.

6 2
možnosti
PB

...... nojo,- ale co když sa do půl roka ukáže,- nikoliv s největší pravděpodobností, ale natvrdo-fakticky podloženo jasnými důkazy, že ten sajrant byl třeba z teho Švédska,- co jako potem budeme dělat, žejo ?!,- ...... to všecky ty Ivany vrátíme zpátky na ambasády a vypakujem dom Olafy, nebo jako cóóó?!

2 1
možnosti
Foto

Jistě, Švédové mají eminentní zájem na zavraždění bývalého dvojitého rusko-britského agenta žijícího dnes v Anglii.

3 2
možnosti
Foto

Jedna technická:

Často se zde hovoří o vyhoštění "nediplomatů". Ale, nejsou ti "nediplomaté" náhodou zdejší občané? Tedy občané ČR? Vždyť již za komunismu zaměstnávaly západní (ale asi i jiné) ambasády CS občany.

Jakou technikou tedy vyhostit našeho občana, to opravdu netuším.

1 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že západní "demokracie" si poradí se vším.

1 3
možnosti
Foto

A velvyslanectví Ruské federace ve Washingtonu navíc připomnělo šéfovi britské diplomacie Borisi Johnsonovi, že to byl právě anglický fotbalový tým, který v květnu 1938 v plné sestavě hajloval vztyčenou pravicí před 110-tisícovým obecenstvem. Angličtí fotbaloví reprezentanti tehdy nacistickým pozdravem vzdali hold Hermannovi Goeringovi, Rudolfovi Hessovi, Josephovi Goebbelsovi a ďalším pohlavárům nacistického režimu přítomným na tribuně berlínskeho stadionu. Komentáře britského ministra zahraničí Johnsona jsou pod tíhou těchto důkazů vrcholem farizejství a pokrytectví.

Zdroj: https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655831

Tohle zase mohl Boris Johnson připomenout velvyslanectví RF ve Washingtonu.

Když spolu SSSR a Německo uzavřely 23. září 1939 pakt o neútočení, v jeho tajném dodatku si obě mocnosti rozdělily sféry vlivu. A když Hitler napadl prvního září toho roku Polsko, Stalin se o necelé tři týdny nato přidal. Oba diktátoři si tak rozpůlili polský stát, který tím přestal existovat. O tom, že vztahy obou totalitních velmocí byly tehdy více než korektní, svědčí mimo jiné i skutečnost, že 22. září proběhla v Brestu-Litevském (jenž se stal součástí SSSR), společná přehlídka.

Účastnily se jí jednotky Heinze Guderiana a oddílů Rudé armády patřících k 29. tankové armádě Semjona Krivošejna. Oba velitelé spolu ráno společně posnídali a nešetřili vzájemnými superlativy týkajícími se kvality jednotek toho druhého. Odpolední přehlídka proběhla k plné spokojenosti generálů a výzdobu města přitom svorně tvořily hákové kříže společně s ruskými prapory s hvězdami. Němci potom odešli na západní břeh Bugu. Podobné přehlídky nebyly tehdy vzácností - probíhaly například i ve Lvově, Pinsku nebo Grodnu.

12 1
možnosti
Foto

Britové si s Rusy nemají co vyčítat.

Ale, proč se do toho slepě pleteme my a stejně slepě posloucháme pouze jednu stranu?

3 8
možnosti
MB

Vy jste neúnavný míchač barev ! Poukazujete na Mnichov, který selhal - díky neplnění Dohod zúčastněných. Poukazujete na úspěšnost přepadení Polska, které Němci zahájili po dohodě se SSSR - zde byla Dohoda naplněna. Nelíbí se Vám NATO, které nás vybízí k naplnění Dohod svého poslání. Tj. - Solidarita, (nyní vyhošťování). NATO zaručuje, že žádný členský stát nebude nucen spolehnout se pouze na své vlastní úsilí při řešení základních bezpečnostních úkolů. Tak co má vlastně platit ? Jediné, čeho V.Putin docílil, je aktivizace a sjednocování Západu :-)

9 1
možnosti
Foto

Tady máte čl. 5 Smlouvy. Kde se mluví o nějaké garanci? Článek 5

Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti.

Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 1
možnosti
Foto

Doporučil bych Vám, poslechnout si názor našeho diplomata Jaromíra Novotného. Odkaz máte v mém článku.

1 0
možnosti
JL

Víte, pane Petříku, ponecháme-li stranou Brity a EU, tak nám zbývá obvinění z ruské strany, že ten jed pochází od nás. Není tohle dostatečný důvod?

11 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik