Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

btw Lenin byl po matce taky Žid...

0 0
možnosti

M92i97l86a29n 53B60í82l85e34k

26. 10. 2016 10:45

Židovského původu byl otec Leninovy matky (tedy Leninův dědeček). Babička pocházela z německo-švédské rodiny.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že vlákna již začínají být nepřehledná, tak píši nový příspěvek pro pana Bílka.

Je jasné, že Lenin projevoval zaujetí terorem i jinde, ale v tom se také nijak nelišil od ostatních. Jakobíny obdivoval kdekdo, dnes neznámý Něčajev byl v Rusku ikonou

všech revolucionářů už od dob narodniků, proč by to mělo minout zrovna Lenina? Četl jste Marxe a jeho vyjádření na adresu kontrarevolučních slovanských národů, které navrhoval vyhubit?

Tak Židé se nezasloužili rozhodující měrou o zavedení teroru? A kdo tedy, když tam tvořili 85% vedení a zbytek byli Lotyši a ostatní národové? Takový Lacis (Lotyš), byl výlupek k pohledání, i jeho Stalin odměnil 5 gramy do týlu (předpokládám, že na něj předtím použili i jeho vlastní mučící metody).

Znáte pane Bílku Bélu Kuna a jeho mírumilovné jednání na Krymu v r. 1920? Tam bylo zajato asi 10 tisíc Wrangelových vojáků s příslibem že budou ušetřeny jejich životy, což bolševici přislíbili. A co provedl Kun? Všechny ty vojáky nechal popravit, všech 10 tisíc. Kromě toho přikázal masakry národnostních menšin. Chcete toto také svést snad na Rusy a tvrdit, že s tím židé nemají nic společného, nebo se na to podílelí jen částečně? A to nemluvím o tom, co Kun prováděl v Maďarsku, když tam vládl. Jeho řádění dosáhlo takové míry, že se Maďaři zvedli jako jeden muž a provedli takovou malou genocidu maďarských komunistů. Tisíce jich svázali a živé naházeli do Dunaje, tak byli rozlíceni.

Jinak s tou údajnou neprůhledností ve věci popravy carské rodiny:

Na tom Sverdlovově telegramu není nic neprůhledného, tam je to jasné jako křišťálový Standa. Nevím, co je na něm neprůhledné. Nečetl jste ruský tisk, vydávaný u nás v češtině v době perestrojky?

0 0
možnosti

M95i75l26a26n 83B10í68l53e15k

20. 10. 2016 21:25

Lenin se lišil se svým zájmem o teror od ostatních straníků - viz jím organizované krvavé akce (které strana nechtěla), teoretické práce atd. Zjistěte si základní fakta.

Čeka/NKVD/ nejednala v SSSR svévolně, podléhala Leninově/Stalinově dozoru a příkazům.

Sverdlovův telegram může být klidně čistý, ale kdo ho diktoval;-)

2 0
možnosti

J22o46s95e30f 78H88e25j96n16a

20. 10. 2016 10:36

Nevážený soudruhu Petříku, chtěl jsem reagovat obšírněji, ale říkám si: proč? Vy za svou slabší intelkektuální výbavu přece nemůžete!!A komu není shůry dáno...;-O

3 1
možnosti
Foto

Zajímavé pane Hejno,

že si ale reakci na moje články téměř nikdy neodpustíte. Takže Vám musím poděkovat, že jste se stal mým pravidelným čtenářem.

1 0
možnosti

Dnes je to tedy obzvláště nechutné, Jaromíre. Že se mi ani nechce s vámi laškovat.

Ráno se obrátím na administraci, zda se jí zdá v pořádku, abyste zde taková zvěrstva nadále provozoval.

7 1
možnosti

Mozna by nebylo spatne poslat captured screen s dopisem co si o tom mysli na Izraelske velvyslanectva a kopii majiteli iDnes - Babisovi ...

2 1
možnosti

J19i55ř15í 33V95a81c65a

19. 10. 2016 23:34

Je zajímavý, jak se dokáží židi (či Židi) pro něco nadchnout.

Marxismus je je jen jedním příkladem.

Zajímalo by mě, (když je tu tolik odborníků na židy), jestli mi někdo dokážete vysvětlit, proč je Izrael dnešní světovou velmocí č. 1 ve veganství ?

0 1
možnosti
Foto

Špatně položená otázka. My nevíme, jestli by vás to zajímalo. Co takhle otázku položit správně, tedy oznamovací větou?

Nicméně to, o čem píšete, slyším poprvé a i mě bude zajímat odpověď.

1 0
možnosti
Foto

Vidim, ze se tu cely den hadate o tom, jak je to s Zidy, zidy, komunisty, antikomunisty, sionisty a antisemity.

Abych vam vsem usetril namahu, tak vam prozradim jake sily jiz leta vladnou svetu. O moc ve svete bojuji dve rodiny:

...

Khoni a Roubickove. :-)

1 0
možnosti

A kdo prave vede?

4 0
možnosti
Foto

Nebozí Židé, nejdříve antikomunistická propaganda zdůrazňovala jejich roli v VŘSR, pak komunistická jejich roli potlačovala, a dnešní antikomunistická propaganda ji přímo zatlouká.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Řezníka:

Tak já jsem tu brožuru ve svojí knihovně našel.

Napsal ji L.Saveljev, jmenuje se "Za vládu sovětů", u nás byla vydaná v roce 1949.

Autor zde líčí, jak 10. října 1917 byla schůze Ústředního výboru, kde kromě Lenina, Stalina, Sverdlova byli přítomni Zinověv s Kameněvem.

"ÚV souhlasil s Leninem, že je nejvyšší čas k povstání. Jen dva přítomní hlasovali proti Leninovi a proti povstání. Byl to Zinověv a Kameněv - zbabělci a zrádci. Ti dva byli ve skutečnosti revolucionáři jen naoko - ve skutečnosti byli tajnými pomahači kapitalistů. ÚV přijal Leninův návrh.

Na příští schůzi ÚV 16. října 1917 vystoupil Lenin s dvouhodinovým referátem o povstání. Zrádci a zbabělci Zinověv a Kameněv byli opět proti ozbrojenému povstání.

Lenin a Stalin se prudce postavili proti zrádcům a potřeli je. Na návrh Leninův bylo zvoleno stranické ústředí, jež mělo řídit povstání, v čele se soudruhem Stalinem. Jeho členy byli Sverdlov, Dzeržinskij a Urickij."

Tolik citace.

Jinak zde jako dalšího zrádce líčí autor Trockého. Zajímavé, že kromě Trockého byli naprosto vynecháni např. Sokolnikov a Bubnov.

1 2
možnosti

P28e61t33r 54U75h21e76r

19. 10. 2016 22:02

Vždyť to říkám, petříku, tvá fascinace komunismem a Stalinem se projevuje i v tvé knihovně.

7 0
možnosti

Petříku, ty se v článku tak snazíš poukázat na to, že komunisté nebyli antisemité, ale zároveň, ukazuješ, že jsi antisemita. Krása nechtěného. Za všechno špatné na komunismu podle Petříka mohou Židé :) To je celý smysl článku. V roce 1938 by to mohlo vyjít beze změny v Der Stürmer

7 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik